裝分體機大約價錢

1.5匹, 窗口分體機
1.5匹, 傳統分體機, 掛室內

樓下屋村電器檔睇都冇上黎睇就報3K, 係咪比人搵笨?

回復 1# ee9861

C-Hing, 点解喺DIY區問安裝價錢ge?

樓下街坊舖造開你條屋村...你講邊隻單位就已經知道大概要用幾多料$$ 同難度, 晤出奇WOR!

窗口分體 ? 即係有石屎冷氣台?如果係. 佢真係好過搶.
如果唔係,要棚又唔貴 .

不過睇真如果掛係露台(非高空工作) 俾我就DIY 都得 . 抽真空慢慢裝 .
好過是是但但冷氣佬啤氣.

樓下屋村電器檔睇都冇上黎睇就報3K, 係咪比人搵笨? ...
ee9861 發表於 2013-5-23 10:23

有時電器舖會報個平D既價吸引你,之後係安裝費賺返。比較價錢應該要計晒機價+安裝。

不過睇真如果掛係露台(非高空 ...
3K 發表於 2013-5-23 16:07

啤氣有咩問題呢,我屋企部樂聲都係啤氣,用咗20年多,一d問題都無,不過係自己安,其實係裝工問題,如果裝工好,而條喉又唔長過5米,係唔會有問題

不過睇真如果掛係露台(非高空 ...
3K 發表於 2013-5-23 16:07

其實都有師傅會抽真空的。但可能不多。

裝機一匹分體, 收左二千大元, 沒有高空工作, 沒有高危及性命危險, 沒有墜樓機會,

本來話收千八, 上到來師 ...
ct1 發表於 2013-5-23 19:02

1舊水都要慳