買左3個尿袋 + p記3400mah 18650

2個唔同牌子,6粒3400mah 18650 (每個2粒)

用左10個鐘得既數據,p記好似好堅,但個尿袋都唔弱

電就費事拆出黎一粒粒試(無時間試),只好信佢真係有3400mah

都唔知信邊個,同一間買,一方面話足量,一方面話轉換率9成
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

請問邊度買到真的P記電?

都唔知信邊個,同一間買,一方面話足量,一方面話轉換率9成

faat 發表於 2013-5-24 22:47

電本身足量,
但係尿袋得最多9成的轉換率 (3.6v -> 5v)

電本身足量,
但係尿袋得最多9成的轉換率 (3.6v -> 5v)
lawrencelau1 發表於 2013-5-29 12:49

要用靚料先有9成(TPS61030, LTC1700等)
一般好少少得80%-85%, cheap野可以去到70%
效率要睇輸出1A, 電池電壓以3.7V為準, 好多cheap野話92%個條件唔同.

2個唔同牌子,6粒3400mah 18650 (每個2粒)

用左10個鐘得既數據,p記好似好堅,但個尿袋都唔弱

電就費事 ...
faat 發表於 2013-5-24 22:47

ching 買左邊隻尿袋

近日都想買個外置電源
請問有沒有好介紹?
還是買個盒子另外買電池好?

相都冇張
都唔知樓主出個 post 做咩 ?

要用靚料先有9成(TPS61030, LTC1700等)
一般好少少得80%-85%, cheap野可以去到70%
效率要睇輸出1A, 電池 ...
kwliu 發表於 2013-5-29 15:50

係囉係囉
唔同意樓上講
普通野有八成幾已經偷笑

呢只電要30蚊人仔一粒......