不銹鋼燒焊

請問那裡有人做不銹鋼燒焊?  因為買的裝飾用死氣喉套咀的闊度不對, 要弄闊一點, 所以要斷開中間, 加焊一條不銹鋼, 以加闊.
那個位唔食力的, 焊好就得.

唔知要幾錢?

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

焊好完, 但唔再係銀色wo

大角咀唐尾道186-170號有間小舖仔專同人焊不銹鋼焊.
試吓幫唔幫到您喇.

請問那裡有人做不銹鋼燒焊?  因為買的裝飾用死氣喉套咀的闊度不對, 要弄闊一點, 所以要斷開中間, 加焊一條 ...
hknightlife 發表於 2013-6-3 16:18

師兄呢件"假狗",得個樣,好像不會對馬力或扭力又何改善,
反而會減低馬力,又容易積炭.
記得N年前,揸車入去大埔工業邨,
可以度身訂做中鼓,尾鼓,死氣喉,
即度,即屈,即焊,機器齊,又專業,
唔使三十分鐘,換曬頭/中/尾鼓,孖出死氣喉,
價錢又ok,但馬力及扭力就保証有幫肋.
而家就唔知重有無做,你不妨打電話問問.
http://www.hingyu.com/

唔緊要, 那個位不見光.
焊好完, 但唔再係銀色wo
lawrencelau1 發表於 2013-6-3 16:22

如果件野是真的不鏽鋼,現在的是氬焊.
改電焊去焊,用不鏽鋼焊支也是可以的,
焊接後打磨, 仍然會是不鏽鋼的銀色.

如果件野是真的不鏽鋼,現在的是氬焊.
改電焊去焊,用不鏽鋼焊支也是可以的,
焊接後打磨, 仍然會是不鏽鋼的銀 ...
kammoo 發表於 2013-6-3 18:25

但佢應該係鍍鉻黎WO

買果個咪算

但佢應該係鍍鉻黎WO
lawrencelau1 發表於 2013-6-3 19:29

咁就係。呢d 咁嘅野,又點會用到不鏽鋼咁高檔呢!
其實好多人都唔知,以為裝咗個假狗喉咀會型仔D,薯不知反而令部車更費油兼無力。
排氣喉其實對部車的馬大及扭力影響好大,有好多學問架,你估DIY機箱扮靚靚咁簡單咩!

應該唔會帶來負面影響.   有朋友試過好OK.  條喉又無收窄到.

師兄呢件"假狗",得個樣,好像不會對馬力或扭力又何改善,
反而會減低馬力,又容易積炭.
記得N年前,揸車入去大 ...
kammoo 發表於 2013-6-3 17:26