[開箱] brennenstuhl 煙霧器

近排唔知點解好驚訓訓下火警

本身想找樂聲   煙霧器
找來找去都無   淘寶款色係多 重平到你唔信但總係唔放心

去到鴨記華X  見到呢個包裝都不錯,叫做有牌子
最吸引就寫住 tested according to EN 14604  好過淘寶好多三無產品

就買來看下門口

貪佢只要有9v電就用到,可以四處放
全機得一個test制,按住幾秒就會響

手快快裝鬼左 無影到相  其實重有個座上羅絲,然後扣部機上去

用支煙仔來試,吹一至兩下即響
想佢停就一定要煙散去才會停

而家裝左係房到.因為我個房算最多火牛同充電器
今日先試用,希望唔好半夜亂響

唔知大家有無其它好的牌子選擇
因為有幾個地方都想裝,唔知邊種最合家用
唔知有無用電池又可以有開關制?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

幾銀 ??

幾銀  ??
hazelnut 發表於 2013-6-6 20:08

130元

130蚊唔貴,買個安心保障生命.

加多個滅火筒就更安心了....
seven3137 發表於 2013-6-6 21:26

一早屋企已經放左兩個噴粉的滅火筒
一個中size 一個細size

應該會再找多兩個細size看門口

電池燈都係時候裝返支先得

一早屋企已經放左兩個噴粉的滅火筒
一個中size 一個細size

應該會再找多兩個細size看門口

電 ...
cck888 發表於 2013-6-6 21:33

呢類滅火筒有效期有幾耐? 咩價錢?

呢類滅火筒有效期有幾耐? 咩價錢?
belleville 發表於 2013-6-6 21:36

滅火筒要年年比人試  簽張合格 貼紙  五年要做一次壓力測試
費用我就唔清楚,因為朋友關系,通常都係人地比我
今年就拿左個中size 雖然不是全新 但有效年期到14年一月
街好似一般應該幾百元就有一個

有做壓力測試咩.....年年都衹係貼貼紙就算....
seven3137 發表於 2013-6-6 22:16

例係甘寫通常到一定年期就成個換啦