點樣痴玻璃杯落亞加力膠?

家裡有好多細玻璃杯,想DIY 一個多層密封亞加力箱, 將啲杯一排一排放係面,有無師兄知道可以用啲乜嘢物料痴住啲玻璃杯落亞加力膠?

Silicone 有人話得,除左Silicone有無其他好D嘅物料?

Thanks。

回覆 1# Maxilogic

可以用
1) 有機亞加力膠水(時間比較耐)
2) 哥羅芳, 時間好快, 幾秒已經OK, 但切邊一定要平, 可以用亞加力片的粉做填補

如果可以的話, 用彎曲代替接駁, 咁承托力會多好幾倍

回覆 1# Maxilogic
玻璃杯落亞加力膠,唔好用Silicone,想靚仔,用3M 4010,不過要考你手工:

http://solutions.3m.com.hk/wps/p ... n/mountingProducts/

blu-tack

去買枝全透明玻璃膠,$100一枝
亞加力膠水痴唔到玻璃

多謝各位師兄意見,用膠紙應該唔錯,考慮用呢個易買啲
http://item.taobao.com/item.htm? ... 007&ns=1#detail

3M 4010 邊度有得賣?

3M 4010 邊度有得賣? ...
Maxilogic 發表於 2014-6-20 09:58

4010等各種3M透明膠貼係大型文具鋪有售

至於TB貨嘛....呢個價錢肯定係假貨

ARALDITE 混合膠 約$27-30

師兄, 題外話, 你將 d 杯痴晒落去透明箱入面, 又唔用得, 難道你 DIY 一個裝飾品出來?

3M 4010 邊度有得賣? ...
Maxilogic 發表於 2014-6-20 09:58

日本城咪有 好似係4x幾蚊

via HKEPC Reader for Android