晨咁早起床的開箱[email protected]老虎鋸

上年生果批
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2006751
今年生果老虎鋸

bosch鋸樹片hk$150 5塊冇散賣(亦都唔多舖有 ),貪佢鋸齒隙位大,試鋸6吋樹身都係要手動拉出拉入幫助清木屑,否則頂木屑速度變慢

$1030兩電盒裝@新填地
買前已知效率唔高,但貪佢較輕便,又可用已有嘅電批電,重陽拜山鋸樹有用 四粒電希望夠用啦

同期加影,淘仔貨袋裝鏈鋸(pocket chainsaw)

影片Youtube有
試鋸一吓,都幾嘥力,而且係要連續唔好停,一停就夾鋸好難再起動,唔好用嘅,嘥氣 浪費咗幾十人仔 都係園林/木工鋸好用
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

ching交左學費, 我地又可以慳番

ching交左學費, 我地又可以慳番
ginastar 發表於 2014-9-21 13:20

買前都預咗要用力先得,但冇預會click住郁唔到果吓衰或者係個人唔夠力問題

重陽拜山都會帶上山,反正唔重又細包,用嚟鋸一圈樹皮等大樹唔再生都好

想問下可否形容下力水方面,想買好耐,但好驚力水好差

想問下可否形容下力水方面,想買好耐,但好驚力水好差
billy0301 發表於 2014-9-21 15:32

其實紅M旺角showroom可以叫佢試機,上年我都叫佢試鋸角鐵

試鋸角鐵,約30秒鋸斷

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

支持開箱Z!!

買前都預咗要用力先得,但冇預會click住郁唔到果吓衰或digiman 發表於 2014-9-21 14:49

做得咁缺德,棵樹枯死左最好下年扑死你,唔好累第二個

做得咁缺德,棵樹枯死左最好下年扑死你,唔好累第二個
sy0791 發表於 2014-9-22 01:55

開路整死或清理一兩棵樹唔使咁嘅ching有冇使用木材?有的話都係間接樹木殺手囉

回覆 5# digiman

要 30秒太耐啦...

閘鋸 3秒
角磨器 5秒

WAKAKA...

回覆 9# amb_cpl

角磨5秒?咁堅?四吋角磨印象中點都要十零秒呱,ching用邊隻角磨?

老虎鋸適合用嚟鋸闊身貼牆嘢,四吋角磨cut吋半貼牆角鐵/水喉已經唔多夠