[操作疑難] 有無手提吸塵機好用?

去左樓下X澤看,只有飛利浦FC6132 同FC6148大約符合預算(700左右)
之後睇翻評測:http://altar0812.blogspot.hk/2010/10/philips-fc6132.html
發現D手提吸塵機HEPA排氣濾網唔能水洗又易髒,好似唔符合經濟原則...

想問下c hing用開邊只吸塵機?主要想唔洗用消耗附件

Hepa可洗既,洗完都差好多....而且跟本洗唔清的...

羊年一換,己經好合理..... ...
DUP 發表於 2014-9-24 20:30

我強行水洗Hepa都得?但之後會吸力大減?

Hepa可洗既,洗完都差好多....而且跟本洗唔清的...

羊年一換,己經好合理..... ...
DUP 發表於 24/9/2014 20:30

你....其實係唔係想講半年?
如果羊年先換一次,相隔成十二年好似有啲唔衛生

回覆 2# DUP
係有可水洗HEPA濾網,伹唔係部部有,好多吸塵機塊HEPA濾網仲係唔洗得。

回覆  DUP
係有可水洗HEPA濾網,伹唔係部部有,好多吸塵機塊HEPA濾網仲係唔洗得。 ...
高登阿伯 發表於 2014-9-25 13:35

系呀,Panasonic多數都唔得,飛利浦又系........玩曬...

係半年打錯

HEPA黎D洗完真係弱好多,最致命係會臭.....佢話可洗,都無話唔會臭..... ...
DUP 發表於 25/9/2014 22:12

頂....我見佢話洗得我先走去洗,我洗過兩次

係半年打錯

HEPA黎D洗完真係弱好多,最致命係會臭.....佢話可洗,都無話唔會臭..... ...
DUP 發表於 2014-9-25 22:12

臭?洗完后曬翻干都臭?