遙控車改電一問

我部車原本舊電係:
7.4V 2500mAh 25C http://tw.taobao.com/item/367967 ... 785725599.23.UbeugZ ,最近想淘寶D 18650回來自製多pack電
請問我是需要用18650動力電池的哪一種呢?我見到有30A\10A等,但我唔知個C數....應該買邊種?

我部車原本舊電係:
7.4V 2500mAh 25C  ,最近想淘寶D 18650回來自製多pack電
請問我是需要用18650動力電池 ...
samuelsansan 發表於 2014-10-1 19:25

除非2S2P.....唔係會仲慢D.....你玩咩車?

18650動力電池   好以冇人用係Rc度  是什麼問題

呢個: http://tw.taobao.com/item/24347272797.htm?spm=a1z3o.7406521.0.0.H0zJRW
雖然有得係tb買成品電,但品質應該點都唔够自己買電池黎砌好掛…

我都會整2s2p但唔知買幾多A的18650
via HKEPC Reader for TV

啊甘 發表於 2014-10-1 20:22

可能型狀問題 ................... 沒有用盡空間

回覆 3# 啊甘

可使用mah不足...
唔夠爆(起動迅間電流不足)...
仲有幾個點..我唔知點表達....=.=

啊甘 發表於 1/10/2014 20:22

持续放電電流同埋瞬間放電電流,鋰聚比圓柱型的18650 都優勝。

回覆 8# BT

為何電批都用 18650 不用鋰聚?

回覆  BT

為何電批都用 18650 不用鋰聚?
Joe_Black 發表於 2014-10-3 02:07

因為打完左邊面要打埋右邊面