呢塊升壓板 DC12V to DC24V OK嗎?

是咁的, 小弟有 DC12V 火牛, DC24V LED 燈帶, 想淘呢塊升壓板, 把 DC12V 升 DC24V 畀燈帶用, 順便可以調埋光暗.

呢塊 :

http://tw.taobao.com/item/400971 ... C&ug=%2C#detail

燈帶有幾長?呢塊升壓板
最大輸出電流:2A

大家等你用完後出報告先知O唔OK架

燈帶有幾長?呢塊升壓板
最大輸出電流:2A
funfunhk 發表於 2014-10-12 21:46

1.5 米左右,  電流肯定用唔到 2A.
我咁樣問是呢塊板很簡單, 冇乜零件, 佢又冇 input / ouput 的實際圖片參考. 同埋升壓板之前我溫過, 比較難找, 唔知呢塊得唔得!

我用緊這款,唔錯,7.4V 3.2A入24V 0.8A出,效率比較低,82%,但12V 就有 90%多的效率,但最好自己加散熱器,熱到爆
售 5.5人仔
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

1.5 米左右,  電流肯定用唔到 2A.
我咁樣問是呢塊板很簡單, 冇乜零件, 佢又冇 input / ouput 的實際圖片 ...
sunwawa 發表於 12/10/2014 23:04

12V 升上 24V 接近 2A 電流,要用大功率的升壓板比較好,淘淘大把選擇。
都幾平 13蚊有找

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我用緊這款,唔錯,7.4V 3.2A入24V 0.8A出,效率比較低,82%,但12V 就有 90%多的效率,但最好自己加散熱器 ...
BT 發表於 2014-10-12 23:20

0.8A 夠用啦. 你仲有這條 link 嗎?

BT 發表於 2014-10-13 22:17

正呀, 師兄, 個賣家有很多野啱買, 慳咗唔少運費