[操作疑難] 想買二手電批, 請問邊度易揾呢?

搬屋用一次半次, 二手平小小, 請問有無師兄可以介紹下?
或者有師兄想割愛都可以架

充電批?

不如買山寨批
較新二手批唔平、舊嘅唔知好壞。有內傷更加唔知。

唔係tb買、旺角買雜牌都係3-4佰。俾多一二佰買平價m記又得。

回覆 1# NetSoul

係電螺絲批
定充電鑽?
咩用途?

二手區周不時都有C兄放
唔急既可以hou下

或者買新既,用完放售

回覆  NetSoul

係電螺絲批
定充電鑽?
咩用途?

二手區周不時都有C兄放
唔急既可以hou下

或者買新 ...
TH30 發表於 2014-10-17 09:42

係電螺絲批啊, 拆衣櫃梳化用

買左, 就自然多野整~~

波鼠出左隻平價野,兩電一叉都係六舊幾啫

via HKEPC Reader for Android

係電螺絲批啊, 拆衣櫃梳化用
NetSoul 發表於 2014-10-17 12:50 PM

用量不多,又不打算買定把旁身的話,問到親戚借用最好

我都有支雞野SP0048,用黎鬆螺絲都ok,收螺絲就未必夠扭力
C兄如果就近九東夾到既話,借你用亦可

用量不多,又不打算買定把旁身的話,問到親戚借用最好

我都有支雞野SP0048,用黎鬆螺絲都ok,收螺絲就未 ...
TH30 發表於 2014-10-17 22:11

多謝師兄, 借就唔洗麻煩到你啦。我都唔知點好, 買又好似平時唔會用, 如果真係買有咩好介紹

買把10.8v大陸新嘢都好平

多謝師兄, 借就唔洗麻煩到你啦。我都唔知點好, 買又好似平時唔會用, 如果真係買有咩好介紹 ...
NetSoul 發表於 2014-10-18 03:18 AM

真係好難一句話你知買乜好,
工具既野好個人,要拎上手用過才知好唔好用,所以我話先借後買最好

首先輕巧同好力係對立既,你自己取捨,
攏統講,越細V數越輕,大V數好力
亦睇你筆直,打算一把過,定係電螺絲批+充電鑽既組合
可以去鴨療街行一轉,好多demo,拎上手試下重量手感

每隻牌子都有高中低價貨,我唔敢講某牌子一定好或唔好

依道唔少師兄用開紅M,bosch等大牌子,應該無死錯人既,
有人話B&D唔好,我自已用落又無大問題(除左死電)

強國牌性價比一定高,信唔信得過就睇你自已點諗。