請問有無廁所水箱水閘 推介?

之前原裝個水閘用左5—6年老化,浮波位停唔到水。上年年頭換左圓中水閘代替, 但用左年半就入水位齊口斷左。

當日五金鋪已經話呢隻係靚野,但年半貨真係短左啲。如果300蚊以下, 有無牌子可以推介下, 定200-300蚊左右都係咁上下貨式? Thanks!

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

覺得係個別情況,上嗰陳收得緊得滯,積勞成疾.........
另外都幫屋企人買過一隻澳洲,白色冇紙盒包裝嘅(因為要遷就 JACOB 箱個好邊嘅底嚨位)..........

個人覺得福瑪士真喺唔喺太襟用
我大大話話幾年都換咗幾次了,唔喺依度漏就喺果度爆,但唔知同座廁唔穩有無關係,求代替品
佢塊曲波皮最過分,成38蚊 仲要換咗唔喺保證百分百得

反而樓主之前喺用邊隻可以用上56年?唔好話我知都喺福瑪士

digiman 發表於 2014-10-31 09:02

啱啱爛果個就係fluidmaster

反而樓主之前喺用邊隻可以用上56年?唔好話我知都喺福瑪士
bubibubi 發表於 2014-10-31 10:02

原裝american standard, 但上年問過代理, 個款停產左無配件買。

個人覺得福瑪士真喺唔喺太襟用
我大大話話幾年都換咗幾次了,唔喺依度漏就喺果度爆,但唔知同座廁 ...
bubibubi 發表於 2014-10-31 09:58

我自己就覺得都好耐用,一年半載清潔保養吓有排用,屋企有兩隻超過五年仲建在
其中一個有問題diy搞掂
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1988764

arm arm換左去五金鋪買個D係雜廠黎咖,去番旺角專賣厠所用品個D鋪頭.買番個正廠啦耐用好多咖.

arm arm換左去五金鋪買個D係雜廠黎咖,去番旺角專賣厠所用品個D鋪頭.買番個正廠啦耐用好多咖. ...
bei6266 發表於 2014-10-31 11:33

我買親都喺正品,除非有超高仿連盒都高仿埋