想買質量好少少的USB 3.0 extension cable

各位師兄,
小弟想買兩條 USB 3.0 extension cable , 想要質素好少少的,最好系九龍區買到,之前系新高登買左幾條普通藍色個隻 USB extension 來用,發覺唔系好得,數碼相機加 extension 有時會變不明裝置,USB HDD 會慢,有時會卡卡聲 detect 唔到,好似唔夠電咁,唔用 extension 直插電腦一切正常。
上網搵過,發現 Aten 有出過,不過得5米一個size太長,我只要兩米。
http://www.aten.com/products/Mob ... A.html#.VFpEhfmUfDw
各位師兄有推介請指點一下,謝謝

九龍區買到質量好少少的可以看看
buffalo;belkin;philips這幾個牌子.

九龍區買到質量好少少的可以看看
buffalo;belkin;philips這幾個牌子.
funfunhk 發表於 2014-11-6 09:23

請教師兄知唔知邊度有得賣?謝謝~

回覆 3# Kennyc01

buffalo;belkin就各大電腦商場,電子產品商場…
philips就電器影音公司都會有了

<<<< Off Topic >>>>

講起 USB 3.0,我想買個可靠的 USB3.0 to SATA 線來直插硬碟。
我記得買某些 SSD 有送的。

各位師兄有好的推介嗎?謝謝。

回覆  Kennyc01

buffalo;belkin就各大電腦商場,電子產品商場…
philips就電器影音公司都會有了 ...
funfunhk 發表於 2014-11-6 21:47

請教師兄可唔可以講明邊間,我之前搵過黃金,新高登,鴨記華X同和X都無 usb 3.0 extension , 其他款就有,不過我問左 5 ~6 間咋,可能走漏眼

>

講起 USB 3.0,我想買個可靠的 USB3.0 to SATA 線來直插硬碟。
我記得買某些 SSD 有送的。

各位師兄有 ...
BEpsilon 發表於 2014-11-6 22:40

唔好買 ORICO ( 已中伏者路過 ......)

Kennyc01 發表於 2014-11-6 10:53 PM

咩問題?

咩問題?
TH30 發表於 2014-11-7 09:25

唔襟用, d 膠好易爛

其實orico d usb hub 都唔好用, 個port d膠好差, 見d display 好多時d 膠都已經老化晒

Kennyc01 發表於 2014-11-6 22:53

我都係, 用用吓會斷, 跟住又自動連返. 用 esata 好似無問題. 我嗰部係 2 BAY, 可以 CLONE. 無型號喺手, 因為喺屋企. 以前部 Unitek USB2.0 用咗好耐都仲係好健康.