想買個電批電鑽

之前係welcome(真係welcome) ,買左套無名無姓O既電批電鑽

但係粒電打左柴, 想買套好少少.有線無線都無乜所謂.
都係屋企上下傢私.同間唔中(真係好間唔中)鑽下 牆

請問C兄們有無介紹? Taobao/ Amazon 定係香港買抵D.? 我諗住3~4舊水左右.

鑽牆 用的鑽 同電枇係兩回事..
電枇有得較力度
油壓鑽沒有....
我個人唔建議買有震鑽功能的電枇...

3~4舊水左右.!!!
係AMAZON 買,,, 運費都唔見左你百幾
你呢個BUDGET, 得TB 岩你

如果10年都唔用一次噶話就直接淘寶啦 如果周時要用噶話買 紅M

如果10年都唔用一次噶話就直接淘寶啦 如果周時要用噶話買 紅M
spdyjjz 發表於 2014-11-17 23:30

周時要用, 買BOSCH 都唔建議紅M...
紅M 沒有平衡充.... 電入面粒 BATTERY IC 只會從第一粒CELL 取電...
再加上... 紅M 12V 原廠差機...只會充滿電池設計容量的一半...
REF: http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2143384

除非另外買野去充電... 唔係D電成日都要拿去差...

BOSCH 同 紅m 係邊買? 如果TAOBAO 有無 LINK 可以 PM 小弟?

BOSCH 同 紅m 係邊買? 如果TAOBAO 有無 LINK 可以 PM 小弟?
sozu 發表於 2014-11-18 01:21

係TB 買工具只會買國內品牌...
唔好係TB買外國牌子如BOSCH..
要買BOSCH, 係香港買或者AMAZON...
.你可以出SSP 睇下.... MK D 價個個人都唔同... 你未必接受到 .

周時要用, 買BOSCH 都唔建議紅M...
紅M 沒有平衡充.... 電入面粒 BATTERY IC 只會從第一粒CELL 取電...
...
kamcm 發表於 2014-11-18 00:40

樓主3~4舊水預算,師兄你講紅M同BOSCH充電鑽邊隻好好多都無用啦。

樓主3~4舊水預算,師兄你講紅M同BOSCH充電鑽邊隻好好多都無用啦。
edgeyim 發表於 2014-11-18 01:33

所以#2 已經講左得TB岩樓主

Thx c 兄。咁有無 國內 local 牌子 信得過可以介紹一下?

via HKEPC Reader for Android

可以係香港搵搵 sp (300-400), 貴少少有 mosta (紅色機身) (500-600)...
mosta 要講運氣, 有ching 講舊電好易打柴, 小弟就用左 2年都 ok... 之前仲用黎係天台度牆開洞入膠塞...

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊