辣雞 "雞頭拗左"

有枝goot既辣雞, 用左好多年
跌左一次落地下, 個發熱芯果節開始越黎越鬆, 用到正常. 但支雞用力就會拗拗地...
型號是 PX-201

收緊左螺絲但依然係鬆

有沒師兄試過又整得番好?

另外呢種型式的雞頭,叫做甚麼型號?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

你要睇係邊個位拗 wo
佢有個金屬套管支撐, 如果搖搖地, 會唔會係d 鏍絲未上實 / 膠殼部份有裂痕?

你要睇係邊個位拗 wo
佢有個金屬套管支撐, 如果搖搖地, 會唔會係d 鏍絲未上實 / 膠殼部份有裂痕? ...
lawrencelau1 發表於 25/11/2014 15:01

己經用鉗扭到個金屬套管好實,但金屬果節依然fing fing下.
係呢個夾口有鬆 (銀色同黑色的夾位)

請指教

個位唔太熱混合膠或石屎混合膠(高熱都唔怕)。

己經用鉗扭到個金屬套管好實,但金屬果節依然fing fing下.
係呢個夾口有鬆 (銀色同黑色的夾位)

請指教: ...
nixon 發表於 2014-11-25 15:35

如果以不怕total loss 的角度去整, 拆散佢啦

個位唔太熱混合膠或石屎混合膠(高熱都唔怕)。
lnchu 發表於 2014-11-25 15:42

石屎混合膠請指教下係邊種,因我都想搵D長期工作溫度超過110度既膠,但想係硬D唔似玻璃膠咁軟,謝謝

我支PX201有個不銹鋼套,套住支發熱芯,同時鎖死定位,支雞咀是不會搖的。

去鴨記找。好像綠色+黄色寫明鋼膠。Steel Epoxy.我用過補煲底,勁火都無事。

去鴨記找。好像綠色+黄色寫明鋼膠。Steel Epoxy.我用過補煲底,勁火都無事。
lnchu 發表於 2014-11-26 14:01

有冇毒呀 師兄

只是補裂位,不是穿了的.我還健在.