揾 Alcatel Lucent 4029 的耳機

請問那裡可買到呢款電話的免提耳機? 可否用手提電話的耳機駁入,或有沒有接駁方法?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Plantronics 一定有

Plantronics 一定有
亞基拉 發表於 2014-12-2 18:46

我想自己DIY條轉換線, 用手提電話的handfree耳機,但沒有沒接駁方法提供?

可唔可以夾條 rj11 頭 ?
不過要manual 拎起個話筒

search "electronic hook switch", 一般IP Phone 都有依個插

我想自己DIY條轉換線, 用手提電話的handfree耳機,但沒有沒接駁方法提供? ...
ed209 發表於 2014-12-3 13:51

你爆開個聽筒就知點駁線
diy 我唔知效果 但之前淘寶買過轉接線
個mic 你要痴得好埋人地先聽到你講野

你爆開個聽筒就知點駁線
diy 我唔知效果 但之前淘寶買過轉接線
個mic 你要痴得好埋人地先聽到你講野 ...
kr360p 發表於 2014-12-3 21:05

請問有沒淘寶條link?

請問有沒淘寶條link?
ed209 發表於 2014-12-4 12:39

PM ed
果時我為防要退貨叫佢乜頭都發比我 (A / B /C )
而家係用A頭駁3.5mm線~

PM ed
果時我為防要退貨叫佢乜頭都發比我 (A / B /C )
而家係用A頭駁3.5mm線~ ...
kr360p 發表於 2014-12-5 11:43

thank
但我2邊都係3.5mm, 不是RJ頭

3.5mm 我就答你唔到, 因為試過3節 /4節既 3.5mm頭都無聲 唔想買左用唔到