請問深水步有冇加長既18650電池盒賣

買左有保護板既18650, 一粒總長度大約70cm,
自己本身己有個普通既18650電池盒, 可以駁部DP50黎充電
但普通既18650電池盒, 放唔入長左既18650, 又唔想買部特登買多部充電機
見到淘寶有,
但我要一個就夠, 所以打算係香港買算了!

如果香港冇加長既電池盒賣, 就豪少少買部NiteCore UM10 , 請問呢部可唔可以充70CM既18650電池, 同埋大約幾錢

唔該!

回覆 1# jackyyu

淘仔e只麻麻,太緊,線都太幼

18650本身就係個尺寸,加長咗就唔叫18650

回覆 2# longun

見佢平, 線幼唯有自己焊條粗少少既!

買左有保護板既18650, 一粒總長度大約70cm,
自己本身己有個普通既18650電池盒, 可以駁部DP50黎充電
但普通 ...
jackyyu 發表於 2014-12-14 14:27

華北買, 兩蚊人仔
厚硬膠做

想要鬆動D, 可以拆一面彈弓
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 5# btchanchan

如果觸點彈簧用銅就正了, 我情願比多1蚊幾毫
e只電池架有冇多過一種長度, 費事買錯, 第時唔o岩用又要買過

回覆  btchanchan

如果觸點彈簧用銅就正了, 我情願比多1蚊幾毫
e只電池架有冇多過一種長度, 費事買錯, 第 ...
longun 發表於 2014-12-15 01:13

觸點彈簧係一片 6mm 闊好硬ge金屬片, 彈力好夠
唔似係銅, 用強力磁石測試過, 有少少鐵ge成份

如果要求高, 可以焊塊薄銅片上去

電池架唔知有冇多過一種長度, 下次上華強北下先

圖中粒 18650 長 6.5cm

如果要求高 ...
btchanchan 發表於 2014-12-15 11:39

咁幾好喎!如果真係有少少磁到,好可能係黃銅鍍鎳
但強國野好少會用真材實料,見識過太多雞野

如果要求高 ...
btchanchan 發表於 2014-12-15 11:39

c hing,等我分享下我個終極18650電池盒(DIY的),亦希望幫到樓主。
是用短的那個鋸開,用螺絲鑲在木板/膠板上。
所以長度可以任意、自由並聯/串聯、每個可以獨立分開、可以無限延伸...

c hing,等我分享下我個終極18650電池盒(DIY的),亦希望幫到樓主。
是用短的那個鋸開,用螺絲鑲在木板/膠板 ...
samuelsansan 發表於 2014-12-15 20:19

設計一流     

暫時只得兩隻 6.5 cm 短版

遲D執多兩隻番黎整加長版