[操作疑難] 天花燈控制器?!

唔知係咪咁叫.......裝在天花燈(8盞)後,按燈掣著1,3,5,7...閂左再按著2,4,6,8...閂左再按著1~8
而家個控制器壞壞地,試過一按燈掣即跳掣,拆過黎睇,燶燶地...唔知邊度有得賣...model好似叫JW228v1

Thanks!!!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

以前鴨街有,重有D係唔用鐵芯火牛降壓,重量輕D,叫'電腦掣',唔洗買一模一樣款架。
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2079210

旺角燈飾品店都有。

以前鴨街有,重有D係唔用鐵芯火牛降壓,重量輕D,叫'電腦掣',唔洗買一模一樣款架。
...
diputs 發表於 2015-1-19 16:58

咁型...個名/////

旺角燈飾品店都有。
tgo 發表於 2015-1-19 18:35

問過幾間....話叫我換過盞啦...

問過幾間....話叫我換過盞啦...
raystation 發表於 2015-1-19 23:42

除左人多垃圾多左,厘個都係要不斷擴建堆填區原因之一,無物盡其用。

除左人多垃圾多左,厘個都係要不斷擴建堆填區原因之一,無物盡其用。
diputs 發表於 2015-1-20 10:19

對,一黎環保,二黎唔想浪費…

我上次個水龍頭都係, 間間舖都叫我買個新啦 !

去鴨記一定有

3年前鴨記街檔(賣慳電膽光管那些)問過, 佢地真係叫電腦掣, 我想要兩線路但幾間都只有3線路款. 一間開價68, 我話睇下先, 想走人時佢減到60就成交左, 但後來發現公廁對面WoHing, 同一貨品 只賣40左右.