淘寶新手-郵費問題[已解]

有時我係淘寶網見到D寶貝 运费到香港 係0元,   
但我用阿里旺旺問職員, 話要加錢/有時話唔送香港

运费: 江西南昌至 新界屯门区
快递: 0.00

咁如果我購買左會唔會發貨?

買左2個懶人手機架, 快遞要加30
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

會唔送貨.

...
p2ter 發表於 2015-1-22 21:57

咁如果我購買左會唔會送貨?
不一定要問客服

...
p2ter 發表於 2015-1-22 21:57

99%唔會發貨叫你退款

好多店唔會仔細咁整運費模板,所以運費70%都係假,如果係7-8蚊去集運大多數都仲會發貨
免費去香港? 真係發夢咩

利申:淘寶V5會員消費過15萬人仔

如果係TMALL..你拍下左之後仲比埋錢...
有可能佢地會這次照發.. 然後把香港的運費模板.設定成999. 不會再犯同一錯誤..

如果TB 店.. 一定唔會發...

利申: 3鑽買家

補充一下, 見樓主自稱新手
直接寄到香港多數30RMB打底, 寄上住宅再加$20
所以如果冇公司地址比佢寄, 就可以寄到速遞公司門市自取

覺得將來會多買野的話, 建議Google下淘寶集運相關既說明

利申: V4買家

所以如果冇公司地址比佢寄, 就可以 ...
shingzhk 發表於 2015-1-22 22:50

請問如果淘寶集運, 可否寄到速遞公司門市然後自取

請問如果淘寶集運, 可否寄到速遞公司門市然後自取
btchanchan 發表於 2015-1-22 23:07

睇下Final Step用邊間啦, 寄到速遞門市拎唔係間間得
對速遞公司黎講, 集唔集同佢地無關, 佢地只係幫你寄一件大型貨品(打包後既集運件)
以前我仲係用大路野果陣試過, 申通圓通順豐都係可以既, 而且佢地門市全香港都有
相對地都有好多冷門速遞公司唔可以感做, 決定好用邊間可以打去問

99%唔會發貨叫你退款
好多店唔會仔細咁整運費模板,所以運費70%都係假,如果係7-8蚊去集運大多數都仲會 ...
kmb3av188 發表於 2015-1-22 22:41

如果係TMALL..你拍下左之後仲比埋錢...
有可能佢地會這次照發.. 然後把香港的運費模板.設定成999. 不會再 ...
kamcm 發表於 2015-1-22 22:48

所以如果冇公司地址比佢寄, 就可以 ...
shingzhk 發表於 2015-1-22 22:50

感謝各位ching 的詳細解答