[操作疑難] Prima PM-699 機頂盒 遥控器瓜了

Prima PM-699 機頂盒 遥控器(RC-75)瓜了, 已試用火酒清潔過, no luck!   請問邊度有得配(淘也可)? 或有冇ching有得出讓呢?

謝謝

個人經驗 (用PM-28RM, 壞左RC-28 遙控), 淘寶唔見有, 去搵香港代理買. http://www.powerchinese.com.hk/

個人經驗 (用PM-28RM, 壞左RC-28 遙控), 淘寶唔見有, 去搵香港代理買.
gor148 發表於 2015-1-27 11:41

謝謝回覆!
請問大約幾銀?

謝謝回覆!
請問大約幾銀?
Foreigner 發表於 2015-1-27 11:48

價錢 pm 左你, 比一般代用remote貴d, 但一模一樣, 唔洗家母重新學習, 超值.

價錢 pm 左你, 比一般代用remote貴d, 但一模一樣, 唔洗家母重新學習, 超值.
gor148 發表於 2015-1-27 11:54

arm arm 問過,要一百個大洋!

Ching,你真孝順,如有更平的我唔介意指導家母一下

arm arm 問過,要一百個大洋!

Ching,你真孝順,如有更平的我唔介意指導家母一下 ...
Foreigner 發表於 2015-1-27 12:10

可試吓去鴨記專賣遙控器個排檔, 睇吓有無代用品?

可試吓去鴨記專賣遙控器個排檔, 睇吓有無代用品?
redhothits 發表於 2015-1-27 12:48

應該無! 之前同事有部 PRIMA LEDTV remote 失靈, 行左成條鴨仔街, 都找不到代用/二手 remote, 需要放低作維修呀!

應該無! 之前同事有部 PRIMA LEDTV remote 失靈, 行左成條鴨仔街, 都找不到代用/二手 remote, 需要放低作 ...
sonycliepda 發表於 2015-1-27 16:26

可能我時運高,在鴨仔街找到個二手,放下五十個大洋搞掂.

謝謝大家!