感謝大家係推介...為 3D 打印機 準備的電子於尺到了

雖然一直想買把電子卡尺, 不過又唔急用, 無咩決心買, 直至就黎要安裝 3D 打印機一定要用, 就做功課睇介紹, 買左下面把卡尺, 雖然未用都唔肯定好唔好, 不過幾好樣, 哈哈

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

NOT BAD LA  抄三胡老 HAHA
下面個WHEEL 有無用其實?

idleman 發表於 2015-2-2 22:52

方便推開推埋..都幾好用

idleman 發表於 2015-2-2 22:52

請問真既會有咩用? 我唔覺佢有實際用途.

回覆 4# ThomasYau

http://www.ehow.com/how_4883819_use-vernier-caliper.html
應該可以作為參加

回覆  ThomasYau

應該可以作為參加
Kin_2012 發表於 2015-2-2 23:27

原來係咁用, 謝謝.

Ching, 請問邊度買同買左幾錢呢?

回覆 7# wah214

淘寶, 165人仔唔包運費

回覆  wah214

淘寶, 165人仔唔包運費
Kin_2012 發表於 2015-2-3 01:27

我都係買左 3D Pinter 之後買左把電子呎, 因為整野黎印成日要度呎吋.
不過我果把係 cheap 野, 你果一把, 幾乎夠我買 5 把.

我都係買左 3D Pinter 之後買左把電子呎, 因為整野黎印成日要度呎吋.
不過我果把係 cheap 野, 你果一把, ...
Super169 發表於 2015-2-3 09:36

用到就可以啦..
因為我無幾多錢, 唔想買太差番黎自己接受唔到又比錢買過, 差的工具試過買,真係一路用一路小  最後都係要比錢買過