拖板邊隻牌子好呢?

皇冠?
豐葉?
Schneider?

我會選Schneider,新款帶usb果種幾方便
質量我覺得唔差,同已經買左十幾二十個來用,暫時未收到有問題

我前後總共買咗三個Schneider
兩個係六頭無開關掣俾影音器材用
一個係五頭有開關掣俾電腦用
五頭嗰個用咗少過一年, 每次用完電腦都會熄掣
最近其中一個掣卡住咗關唔到, 唔知係質量問題定係個別事件

另外都有考慮買佢隻連usb頭, 但個usb居然無開關,
即是隻牛牛要長開, 所以打消咗呢個念頭

有政府驗證,我挑最平既!

五頭嗰個用咗少 ...
btpig 發表於 2015-2-23 22:51

要開關制,自己首選豐葉。
用過兩三個奇偉得勝都係用一排就壞。

皇冠?
豐葉?
Schneider?
佳士 發表於 2015-2-23 19:48

用豐葉淨拖板自己加線

五頭嗰個用咗少 ...
btpig 發表於 2015-2-23 22:51

我都有幾隻用緊,2, 4, 6 位插頭都有,試過有2隻個開關掣都有你說的問題。
有隻新買返來,居然發現 N同 L 接線係倒轉左!

我都有幾隻用緊,2, 4, 6 位插頭都有,試過有2隻個開關掣都有你說的問題。
有隻新買返來,居然發現 N同 L ...
ACDC 發表於 2015-2-24 11:12

唔係掛
上得新聞架喎

用豐葉淨拖板自己加線
cal 發表於 2015-2-24 11:10

自己加線?係電器鋪買定去鴨記買平呀?

有隻新買返來,居然發現 N同 L ...
ACDC 發表於 2015-2-24 11:12

發現 N同 L 接線係倒轉左 貼來睇下甘大錯處,應該成個型號都錯要回收