屋企牆身兩位插蘇唔夠用,唔想用拖板,自行改加4位蘇可行嗎?

問題是入面唔夠線出4位...可以點? (因為火線,中線,地線只有兩組)

睇佐入牆插蘇位放唔放得落個4位蘇位先啦

問題是入面唔夠線出4位...可以點? (因為火線,中 ...
onea 發表於 2015-3-17 20:07

想問一下個4位蘇係點的樣?
幾錢到?

睇佐入牆插蘇位放唔放得落個4位蘇位先啦
qq1001 發表於 2015-3-17 20:12

放得落

問題是入面唔夠線出4位...可以點? (因為火線,中 ...

跟據法例第406章,所有固定電力裝置均須要由機電工程署註冊的電業工程人員才可以做。

師兄,改4位唔難,但唔識就比錢人搞啦,行RING同輻射正常係都係兩組線

其實有無人知樓主個4位蘇位係點樣?
可以夠位放得入個兩位牆插蘇位,到底個四位蘇位係點樣嫁
見識小真心想知

首先,固定安裝,需由註冊的電業工程人員才可以做.
其次,13A蘇位由2位轉4位,正常唔夠位,除非樓主想改大陸蘇位

最後,有無相片睇?

首先,固定安裝,需由註冊的電業工程人員才可以做.
其次,13A蘇位由2位轉4位,正常唔夠位,除非樓主想改大 ...
1號閒人 發表於 2015-3-17 21:10

國產就大把有得賣
但會唔會出左英標13A款,孖位可直接改出四位的制面
但我又無見過
有我都想買幾個來換下
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 9# cck888

2位轉4位,底箱螺絲應該都唔啱窿,一係轉明箱做兩個孖位蘇
1位轉2位孖蘇就見過,印象中都唔平,近排都想買個嚟玩下