訂做 sofa 海綿+套 (求指點)

請問係hk可以係邊度買/訂做到比較硬身既sofa用海棉(坐果件同靠背果件)?

我一年前係ikea買既兩座位sofa既靠背&坐位既海棉已經塌晒....個布套都唔係好掂, 想搵個地方可以做返.

係tb問過兩間, 一間個運費要成千, 另一間用物流就100但自提----我未試過呢個方法, 唔知自提係點處理...其實係咪姐係物流到hk, 物流公司會打比我, 叫我去xxx度自己拎走舊貨...係咪咁?

希望各位高手幫忙解答.

thx~

要運返 hk 實貴, 因體積大

可以試下去海X或其他有海綿牀褥賣d門市鋪問問,先自己將原來sofa海綿尺寸度好,再去門市選符合彈性硬度海綿,問他們報你所需要特定尺寸價錢。
依家有單賣sofa布套,不過要係佢自己賣既sofa,如果覺得太貴,要求唔高可預好布料尺碼,買依家果d布簾布或床布(自己選料同花)然後除個舊布套出黎,帶去d做窗簾或改衫鋪,要求報加工價滿意就落單同付訂金。

可以試下去海X或其他有海綿牀褥賣d門市鋪問問,先自己將原來sofa海綿尺寸度好,再去門市選符合彈性硬度海綿 ...
diputs 發表於 2015-3-27 23:43

係喎~ 無諗過床褥舖~

thx~

試下問窗簾舖。

我屋企現在用緊套疏化椅的套+墊都是搵窗簾舖定造。不過是 N 年前了,不知現在的窗簾舖還會不會接來做。

試下問窗簾舖。

我屋企現在用緊套疏化椅的套+墊都是搵窗簾舖定造。不過是 N 年前了,不知現在的窗簾舖還會 ...
C_Law 發表於 2015-3-28 18:41

可能都係大陸落貨俾你