想界強化玻璃

想界兩塊強化玻璃 size 係30cm x 31cm x 1cm
咁要求做唔做到?要多少錢$ 那裏有得界?? 仲有冇咩要留意(從未買過呢啲野驚被人呃)
Thx各大大幫忙

Thx

回覆 1# bbsnake

強化玻璃係要做好尺寸至做強化,並非現成任開尺寸。

0.1cm,一般玻璃舖應該無,其實你要做乜?

感謝師兄解說
其實係1cm(因用手機出post所以手殘打錯)

去鴨寮街近西九牌檔賣電視轉盤果位阿叔...同佢訂強化玻璃...可以加錢收埋小圓角的...

感謝師兄解說
其實係1cm(因用手機出post所以手殘打錯)
bbsnake 發表於 2015-3-29 20:26

1cm?好厚嫁!30cm*31cm,呢個size像一磈地磚

回覆 1# bbsnake

96cm X 50cm X 1cm強化玻璃,鑽4個洞, 修邊,n年前唔駛$200,冠華鏡廠

亦可參考以下,網上即時計價
http://kambelt.com/?OVRAW=%E7%8E ... ADGRPID=21912705430

普通清片,車4條直邊,大陸做貨,估計100~150蚊

磨圓角,開窿,窿車靚邊,黑/藍/超白/焗油…依d收費就另計

自取既話考慮埋地區

新李英-荃灣,藝華玻璃-旺角,柴灣

依兩間香港最大~價錢相對黎講貴d

大感謝各大資訊
-真係地磚
-現在物價貴咗咁多物料都加咗可能我要size要$200
-我就係想找西九至荃灣舖頭

回覆 8# bbsnake

玻璃地磚?其實有乜用,透明咪見晒底?

記得強化玻璃係要做好尺寸,開孔,磨圓角,車邊等一次過做晒,無得後補。