香港邊度多木工具賣?

香港邊度多木工具賣?想DIY夾板書櫃。主要呢兩件

thanks!

回覆 1# luckydip

第二件新填地街有同類產品。

兩件我都用過... 唔錯的...係TB買..

賣斜孔器的吳老闆人品唔錯......
佢曾經因為小問題大量回收有問題的貨...詳見木友論壇
他的貨做工還行... 但所有配件如鑽咀口徑, 同KREG 唔相容..

隻木工夾... 我係TMALL 專賣店買...
我買左2套...有一個手柄比我玩兩日玩壞了..
可能因為我太大力收緊...搞到成板手柄鬆左出來......
店家二話不說補發

兩件我都用過... 唔錯的...係TB買..

賣斜孔器的吳老闆人品唔錯......
佢曾經因為小問題大量回收有 ...
kamcm 發表於 2015-3-31 23:54

C兄可提供TB link? 因想買重型東西, 山長水遠運來有問題就煩了
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

香港有無Kreg Jig 賣?

这个幾值得买……幾十蚊个

當然唔可以同幾百蚊嗰啲比

C兄可提供TB link? 因想買重型東西, 山長水遠運來有問題就煩了
ginastar 發表於 2015-4-1 08:54

PM 了

PM 了
kamcm 發表於 2015-4-1 17:06
我又要,發到flir e4吧

可不可以PM 埋比我, 謝謝~

我間唔中都會我用呢兩個工具整小手作...
前排見IKEA 有 'AS IS' 場 有 50元兩塊的光面層板...就買左件番去玩

這次係加固一個好軟身的IKEA 膠櫃

度好尺寸..把2塊層板開成4塊板

整好斜孔後.. 用木夾夾好上螺絲固定...

每隻角都係咁做

完成圖