[操作疑難] 有無 18650 / 26650 電池組的叉電機推介...?

而家好多時18650 / 26650 電池組 都係跟一個好雞的火牛叉電, 咩資料都無, 快慢又控制唔到...

想搵好似普通18650 / 26650叉電機咁可以睇晒電量, 電流, .....叉幾耐的叉電去叉電池組 , 唔知有咩推介?

電池組即係一組有幾粒18650 / 26650 電焊埋一齊果種

IMAX B6 B8 之類果d模型叉機咪可以 lor

回覆 2# hasing

BC3100 叉一粒粒的 18650 / 26650 就好, 至於電池組......

IMAX B6 B8 之類果d模型叉機咪可以 lor
dcc2000 發表於 2015-4-7 19:37

好似唔錯, 睇下資料先

回覆 2# hasing

華強買才兩舊水,比taobao 仲要平

另外,仲有一款無led display 只得lcd 燈顯示容量的更平,才七十人仔

我都想買多部叉機,因為都想玩下搖控模型,
但衣家又成日都要用18650電筒
有無D 可以叉3.7/7.4/11.1  一次過滿足三個愿望?
3.7 可以4粒同時 1A叉就正

回覆 7# idleman

b6嗰類咪可以滿足你嘅願望囉

回覆  idleman

b6嗰類咪可以滿足你嘅願望囉
digiman 發表於 2015-4-8 13:38

師兄起邊間買?

師兄起邊間買?
idleman 發表於 2015-4-8 13:49

tb啦!等其ching介紹啦

我N年前係鴨記買,貴好多,充單cell電用兩塊碼仔銅片、兩粒磁石搞掂多cell鋰電要留意平衡充接頭類形配唔配合,如果係tb買差機可考慮買多少少配合充電器插頭嘅平衡充電線(唔同數量cells),因係香港難搵及貴