點補呢個牆窿好?

有個壁燈位, cfu 條電線喉出位周圍無落足英泥補返, 跟住重要油埋藍色牆油
問題來 la, 壁燈剛好要係無泥個位上鑼絲
點樣補返個位可以打到膠塞呢?

當然補英泥最好, 但油左油, 好驚整污濁幅牆
有咩野可以補返個位, 又夠力 hold 到膠塞上鑼絲?

紅圈為孔位
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

有個壁燈位, cfu 條電線喉出位周圍無落足英泥補返, 跟住重要油埋藍色牆油
問題來 la, 壁燈剛好要係無泥個位 ...
belleville 發表於 2015-4-29 18:32

上圖呢?

問題來 la, 壁燈剛好要係無泥個位 ...
belleville 發表於 2015-4-29 18:32

樓主影張相睇睇

魔術鋼膠...

按照(燈座)窿鑽,用長螺絲,收
另一方法,自制一個(掌)燈座收落掌
掌收螺絲落牆

魔術鋼膠...
lays 發表於 2015-4-30 04:48

但個窿位周圍都係灰, 鋼膠痴唔痴得實?
另一個問題係再鑽孔, 鋼膠會唔會碎或者裂開?

按照(燈座)窿鑽,用長螺絲,收
另一方法,自制一個(掌)燈座收落掌
掌收螺絲落牆 ...
only 發表於 2015-4-30 10:53

都有諗過第一個方法, 但又驚太深穿後面, 同埋入面唔平, 要好準咁係斜面鑽孔都有一定難度
第二個方法唔可行了, 支燈本身有掌, 但個座好細, 而家都只係僅僅夠摭, 唔可以再做大 d 改孔位了
ching, 重有無其他計仔? 唔駭哂!

都有諗過第一個方法, 但又驚太深穿後面

第二個方法唔可行了, 支燈本身有掌, 但個座好細, 而家都只係僅 ...
belleville 發表於 2015-4-30 13:05

影支燈來看看

最簡單就係改個壁燈位