分體冷氣機壞咗

請問各位師兄,分體冷氣室內機上電腦板易壞嗎?我部機由美的到三菱,都係每兩三年壞一次,真係神奇!

如果確定系電腦板壞可以上網或淘仔買過件新的 .

如果你係向海樓/ 極潮濕 樓,

最好買三菱重工有防潮PCB 果D,
否則買乜機都會好快壞

如果你係向海樓/ 極潮濕 樓,

最好買三菱重工有防潮PCB 果D,
否則買乜機都會好快壞 ...
wgpoon 發表於 2015-5-9 13:44

我部係三菱電机,下試一下三菱重工先,Thx!

如果確定系電腦板壞可以上網或淘仔買過件新的 .
ja8 發表於 2015-5-9 13:04

我問過賣機個老細,個電腦板只有廠有,成九百幾,佢無計!

我部係三菱電机,下試一下三菱重工先,Thx!
johnandamy2004 發表於 2015-5-9 14:49

以前部三菱重工都冇防潮設計,選購時睇清楚,三菱重工代理維修費唔平

回覆 5# johnandamy2004

淘仔試了未 ?

如果原廠有九百幾都俾得過 .
買回來自己安裝 .

以前部三菱重工都冇防潮設計,選購時睇清楚,三菱重工代理維修費唔平 ...
digiman 發表於 2015-5-9 15:05

收到師兄,其實三菱電機都貴,人工五百幾另加電腦板九百幾,都成千五六蚊!

(Sent from HKEPC iPhone app)

回覆  johnandamy2004

淘仔試了未 ?

如果原廠有九百幾都俾得過 .
買回來自己安裝 . ...
ja8 發表於 2015-5-9 15:18

我都有咁既衝動,但原廠唔買出街的,而淘寶我唔知邊種型號先啱,所以只好任佢魚肉

(Sent from HKEPC iPhone app)

我都有咁既衝動,但原廠唔買出街的,而淘寶我唔知邊種型號先啱,所以只好任佢魚肉

(Sent from HK ...
johnandamy2004 發表於 2015-5-9 15:31

其實喺其他國家或者地區會唔會都係咁樣呢?