鴨記買個定時開關的插蘇 幾錢左右?

屋企個電視同sound bar 想set 二組period 做auto 開關

開0800~0815am 熄
開1900~1100pm 熄

如果二組貴,一組 都得。
買果d 插蘇要幾錢左右?
Thanks

宜家家私時間制
TÄNDA計時器,24小時, 室內, 地線 白色

$79.9/2 件裝

http://www.ikea.com/hk/zh/catalog/products/60134450/

宜家家私時間制
TÄNDA計時器,24小時, 室內, 地線 白色

$79.9/2 件裝
hongkongiron 發表於 2015-5-26 17:11

他需要的是时控开关不是时间制吧
时控开关在淘宝买过,20-40左右,一般有5-6组可调
香港倒是没有买过,最近都在大陆工作

用緊呢隻有十年左右,15分鐘一格隋意開關幾多次都得,鴨記約$110左右

之前鴨記買過brennenstuhl嘅時間掣,電子式,可以Set 20組開關時間,
仲可以Set只開一星期入面某幾日嗰啲.
我自已Set咗每日十二點開九點關,用咗幾個月了!

套嘢好似$11X(大約).

http://www.brennenstuhl.com/en-E ... imer-dt-*gb*-3.html
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

純綷想控制電源?還是真係想開關部電視機?

現在的電視機未必是有電源就自動開機!

純綷想控制電源?還是真係想開關部電視機?
現在的電視機未必是有電源就自動開機! ...
C_Law 發表於 2015-5-26 09:56 PM

又係喎
我屋企部唔smart 既LCD TV只可較幾多分鐘之後熄機
唔可以預定時間開機

我用依隻, 不過唔知幾錢
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

去TB買WIFI插,90人仔人個左右,用手機SET時間。定時,隨時開關都得
係街外面想開/關電器都得,用手機搞掂