請教買對講機walkie talkie問題

請問MOTOROLA TLKR T6 大約幾錢?
T6 / T7 有咩功能上分別呢?

約260一部。
我未用過T7,故不能比較。

約260一部。
我未用過T7,故不能比較。
isaackelvin 發表於 2015-6-15 14:32

師兄你覺得T6好用嗎?
T6 $260在那裡買?
我見yahoo $298 全套連差機, 差電貴嗎?

在鴨記買的。
1部跟1差及1電,
額外電約50元一舊。
若與T5X28、SX601等比較,它的接收及發射較好,且可用充電池,加上可以收兩個channels,很方便。
我也用過T8,功能差不多,但較大部及貴。

在鴨記買的。
1部跟1差及1電,
額外電約50元一舊。
若與T5X28、SX601等比較,它的接收及發射較好,且可用充 ...
isaackelvin 發表於 2015-6-15 15:02

鴨記邊間, 可否pm我 thx!
請問你$260幾時買的? 最近知唔知賣幾錢?

師巳你有無買耳機?
真空氣喉耳機好用嗎? 同普通耳機有咩分別?

在鴨記買的。
1部跟1差及1電,
額外電約50元一舊。
若與T5X28、SX601等比較,它的接收及發射較好,且可用充 ...
isaackelvin 發表於 2015-6-15 15:02

可否 PM 邊間買?
我想買黎同朋友踏單車用, 想配埋喉震耳機, 唔知你有無配耳機?

回覆 5# bb1000a

我睇完個post都去鴨尞街買咗㒁T6玩。$260行貨。有自動scan台去搵有人用緊嘅頻道幾方便。

回覆  bb1000a

我睇完個post都去鴨尞街買咗㒁T6玩。$260行貨。有自動scan台去搵有人用緊嘅頻道幾方便。 ...
KappaX 發表於 2015-6-18 11:29

我都買左T6

但有師兄話T8  spec 有個 "一對一私話" 係有咩用呢?
係唔係可以防止其他人聽?

我都買左T6

但有師兄話T8  spec 有個 "一對一私話" 係有咩用呢?
係唔係可以防止其他人聽? ...
bb1000a 發表於 18-6-2015 11:40 AM

我上網睇咗一輪,Mo記嘅靜音次碼應該係好似其他雙頻機嘅CTCSS或者更新的DCS一樣,原理係將你唔想聽到的傳訊靜音,等人哋嘅通訊唔會jam到你。不過我諗你講緊嘅係先將自己嘅聲音先加容再傳出以防止截聽,幾佰蚊機仔應該做唔到掛。
有錯請大家指教。