在淘宝买貨品,運送到港,可以到付運費?

但拍了,一定是貨品連運貨付款,可以到付運費嗎
請指點謝

但拍了,一定是貨品連運貨付款,可以到付運費嗎
請指點謝
faifaifai5577 發表於 2015-6-15 16:40

部分店鋪,揀順豐可以。不過到付個運費唔平。
如果係咁,不如用集運。只需大陸嗰程運費,集埋一次過之後,嚟香港嗰程,就攞貨先俾。

鬼豐運費貴近來轉集運平好多,反正差幾日時間都收到

我試過用順豐可以到付,寄香港的話,預付RMB30,到付HK$37 (7仔取貨),同店主講好就會幫你修改運費。

回覆 4# swagman
謝謝
貨品重量少過1kg,請問到付工廠區是37元嗎?因驚比douple運費,在淘寶預付,到港又要付,
所以問下淘寶店主可以删除運費,到付可以嗎

回覆  swagman
謝謝
貨品重量少過1kg,請問到付工廠區是37元嗎?因驚比douple運費,在淘寶預付,到港又要付 ...
faifaifai5577 發表於 2015-6-15 17:42

工廠區應該可以直接送到,鬼豐加左價好耐最平要$381kg以下,而且同賣家講運費到港付款就可以,他會叫你先拍下之後佢先可以改運費到付

咁其實直送香港,唔用順豐咁有邊間可以介紹?最緊要運到電池

咁其實直送香港,唔用順豐咁有邊間可以介紹?最緊要運到電池
samuelsansan 發表於 2015-6-15 20:38

順風一樣可以運電池, 近的深圳廣州固然無問題, 遠的只要走陸路唔係走空運就可以.

想問集運係咪唔比運火牛?

順風一樣可以運電池, 近的深圳廣州固然無問題, 遠的只要走陸路唔係走空運就可以. ...
sk2k 發表於 2015-6-16 01:41

順豐收件時check到係電池,會彈回比賣家。東莞的。
如果唔用順豐,可用邊間?

via 朕的手機