[操作疑難] XTAR VC4 特價中, 抵買嗎?

XTAR VC4 特價中, 抵買嗎?  見天貓 XTAR 官方旗艦店做特價兩天, 標價 $188, 但買滿 $100 減 $70, 即 $118 only! 有無咁平呢? 但呢部相比起部 BC3100 功能及質量上會否差好遠呢? 定係其實呢類 18650 充電器部部功能/性能/質量都係差不多呢? 請指教一下, 謝謝!

http://detail.tmall.com/item.htm ... p;skuId=77801334375

請看

http://www.hkepc.com/forum/redir ... 73&pid=33563743

買部 bc480 試下

如你想買XTAR VC4 ,最好到XTAR天貓官方旗艦店買,因為淘寶太多高仿XTAR VC4。 ...
火神 發表於 2015-6-18 09:57

但呢部會否比 BC3100 差呢? 還是差不多?

如你想買XTAR VC4 ,最好到XTAR天貓官方旗艦店買,因為淘寶太多高仿XTAR VC4。 ...
火神 發表於 2015-6-18 09:57

官網旗艦店特價兩天中, $118 only!~

5V 輸入是否無12V咁好?

5V 輸入是否無12V咁好?
hknightlife 發表於 2015-6-18 11:11

WHY? 實際你都唔會用 12V 黎直接充粒電架? 咪又係要降壓去充電, 咁 12V入降到去 4.2V去叉, 要降成一半有多喎! 而 5V 入降少少就 OK 了! 有錯請指點一下, 謝謝!

XTAR VC4 我都有部,乜功能都無,可睇電壓睇電流睇充電量,簡簡單單,全自動.
我鐘意簡簡單單,要認真做test 都唔會用部咁的充電器啦.
充電速度就,兩粒電時行每粒1A , 四粒就每粒0.5A,另充電流速度會自動調節.

充4粒都係 500mA, 對唔住呢個價錢

BC3100充4粒都係1A....就對得住個價錢……

1部價錢買到兩部vc4 ……仲有錢找……