[測試] 神火啲18650電虛標得都幾西利...

買左個18650充電器,試下啲電既容量
點知神火18650電標4200mAh得779mAh
我響鴨記買既冇牌子電都有2000mAh
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

買左個18650充電器,試下啲電既容量
點知神火18650電標4200mAh得779mAh
我響鴨記買既冇牌子電都有200 ...
Johnny1988 發表於 2015-6-26 16:19

神火實際容量約莫係標示嘅1/7。
即係你想要粒1000mAh嘅神火電池,要買粒佢標示7000mAh嘅電先有啦………

有留意開18650鋰電池嘅朋友,都應該知道神火係虛標,要購買亦都唔會買神火………

不過其實自己都買咗兩粒嚟玩,每粒$2.5人仔,標示6800mAh,但都有1000mAh多少少。
用係把共田風扇入面,最大擋可以捱到一小時零五分鐘。

粒"神火"電響福仁舖買?

粒"神火"電響福仁舖買?
寂寞的FSY 發表於 2015-6-26 16:34

之前響呢度二手區買電筒送既

如果以 1/7 , 你呢粒好足數了

18650, 單粒而家做到4200mAh啦咩

神火電用垃圾廢棄電芯重新包皮係常識。

充/放電時冇着火或爆炸算賺咗喇。

之前響呢度二手區買電筒送既
Johnny1988 發表於 2015-6-26 04:47 PM

我就買過6粒,諗住試推升壓尿袋,入晒電後去叉其他機(手機、mon仔、NB)叉唔起又跳下跳下,撕開粒神火層膠膜發現有3粒係標3800mAh國產電,另外3粒完全無字標有幾多電量...

PS.個充電器響邊度買?有無"激活"功能嘗試叉番臨危壽命的電池?

我就買過6粒,諗住試推升壓尿袋,入晒電後去叉其他機(手機、mon仔、NB)叉唔起又跳下跳下,撕開粒神火層膠 ...
寂寞的FSY 發表於 2015-6-26 16:54

Taobao,啱啱先買,未試

神火真係"神"呀,超英/美/日呀,最勁8800mAH都有呀

http://item.taobao.com/item.htm? ... p;abbucket=2#detail