[操作疑難] 扁腳兩腳牛,用咩轉插好?

扁腳兩腳牛,用咩轉插好?

用緊白色鬚刨轉插,插極都唔實,原來比我隊歪左銅片

仲有冇其他轉插好用?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

扁腳兩腳牛,用咩轉插好?

用緊白色鬚刨轉插,插極都唔實,原來比我隊歪左銅片  

...
TH30 發表於 2015-7-5 13:16

呢隻牛牛我都用緊... 是BC-700用的..
已插在美式拖板上
想隊歪銅片都難

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2199805

用緊呢隻兩腳轉插, 應該可以啦.

以上的都用過;返而覺得這類最好用

funfunhk 發表於 2015-7-5 14:52

我都係用呢款

funfunhk 發表於 2015-7-5 14:52

呢款有d危上次我個個無端端隻腳黑曬.

回覆 4# funfunhk

如果隻牛本身太重(舊款線牛),呢類冇蓋旅行蘇未必插得實(扁腳都好少少,圓腳真係唔多實)
好似3樓師兄果隻或者呢兩隻應該會好d

回覆 7# C-Leung

冇蓋款唔夠實可以拆開搞下塊銅片整實D;
有蓋款我就係唔喜歡佢個蓋頂到隻腳插既角度歪左....

用緊呢隻兩腳轉插, 應該可以啦.
fatfish 發表於 2015-7-5 14:49

呢隻得1A Fuse,用喺電鬚刨呢d細電流一般無問題,如果用喺火牛就多數會燒Fuse

呢隻得1A Fuse,用喺電鬚苞呢d細電流一般無問題,如果用喺火牛就多數會燒Fuse ...
aichun 發表於 2015-7-5 15:53

呢啲火牛拎ac都係0.幾A
無乜問題

via HKEPC Reader for Android