屋企部電腦開唔到,朋友借左lee 舊野叫我番屋企試

屋企部電腦開唔到,朋友借左lee 舊野叫我番屋企試.
已經張隻牛d 線鬆曬, 之後張隻牛條power 線插入右邊個插. 通電之後. +12V2 顯示 LL 及不停bb響.
唔知隻牛係唔係壞左.冇得救呢?

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

其實我個朋友都唔係好適用.
咁隻牛係唔係掉得.

12V得11.6就己經唔多好...

但點解唔問你個Fd先?佢借舊野俾你wow
DUP 發表於 2015-7-8 22:02

當隻牛冇負載時12V都出11.6V... 可以想像一有LOADING 會發生咩事了...
應該火牛電容大哂肚吧...

屋企部電腦開唔到,朋友借左lee 舊野叫我番屋企試.
已經張隻牛d 線鬆曬, 之後張隻牛條power 線插入右邊個插. ...
oystercake 發表於 2015-7-8 21:44

11.6V 嗰個係 -12V rail, 係低咗啲不過開唔到機吾一定關佢事

+12v2 顯示 LL 因為你未插晒啲頭, 嗰tester其它頭全部插晒就吾會BB叫

當隻牛冇負載時12V都出11.6V... 可以想像一有LOADING 會發生咩事了...
應該火牛電容大哂肚吧:titter ...
kamcm 發表於 2015-7-8 22:31

依家應該冇咩野會用-12V, 而且ATX spec, -12V 係±10% max current 0.5A

ching 聽你講插曬d 插頭,真係冇響.
不過唔知算唔算火牛冇壞呢?

唔知個4 pin 冇插錯嗎?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

+12V2 個6 pin頭係咪無插到去Tester?