黑色 Inkjet 代用墨水(HP 用,自己打針果隻) 邊隻好D

黑色 Inkjet 代用墨水(HP 用,自己打針果隻)  邊隻好D ?

MIPO 有没有 Ching 用過 ?

打印文字有沒有"化"開問題(用普通的A4紙) ?

黑色 Inkjet 代用墨水(HP 用,自己打針果隻)  邊隻好D ?

MIPO 有没有 Ching 用過 ?

打印文字有沒有"化"開 ...
tomleehk 發表於 2015-7-13 23:56

MIPO 不錯
化不化;
看你用什麼紙

MIPO 不錯
化不化;
看你用什麼紙
aazz 發表於 2015-7-14 00:02

Thanks ..

Thanks ..
tomleehk 發表於 2015-7-14 00:08

提起mipo 先發現原來10年買果幾支仲未掉

用左100ml 到,支黑色最衰,用幾日就塞墨頭(我日日用),要放落部超聲波洗洗,我用hp 920 頭同盒分離果隻機,邊部機就唔記得左

彩色 d 色有dd 怪,比較深色,最後被佢隻黑色玩死左個墨頭,個頭半部機既價,掉左佢買左部彩色laser  

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

而家有部brother有得refill, 官方廣告

用左100ml 到,支黑色最衰,用幾日就塞墨頭(我日日用),要放落 ...
faat 發表於 2015-7-14 23:02

人兄你剛轉用 代墨;
原裝同代墨兩運是最易塞的;
由其你用的型號是墨盒同 噴咀分開;
更易塞;
重有人兄有沒有買錯型號;
因為墨水有分染料同水性顏料墨水;
如果染料墨水轉用水性顏料墨水就好易塞;

因為墨水有分染料同水性顏料墨水;
如果染料墨水轉用水性顏料墨水就好易塞;

aazz 發表於 2015-7-14 23:31

Thanks..Ching

有乜嘢方法可以知道用緊嘅原裝墨,喺應該使用染料性墨水, 定喺應該使用水性顏料墨水 ?
用Printer 牌子分 ? 定喺同一Printer牌子, 兩種墨水都有可能會用 ?

Thanks..Ching

有乜嘢方法可以知道用緊嘅原裝墨,喺應該使用染料性墨水, 定喺應該使用水性顏料墨水 ?
用P ...
tomleehk 發表於 2015-7-14 23:45

買果時問買果個;
或如果你買大牌子;
上他的網看看

用左100ml 到,支黑色最衰,用幾日就塞墨頭(我日日用),要放落 ...
faat 發表於 2015-7-14 23:02

MIPO我都仲有幾枝大枝裝o係度,塞咗兩部巴打,超聲波+藍威寶洗頭刀唔掂,之後淘寶買成個噴頭組件換埋,玩多兩野又唔掂,明明裝晒墨水,巴打又detect唔倒報 no cartridge installed,搞搞吓重要成架機漏墨。填海!

自此只會買(color) laser,inkjet 永不錄用!

溫馨提示:inkjet一定要長插電,因為佢間唔中會噴墨水洗頭,keep住個頭D墨水唔會乾。如果掹電冇用幾日,墨水一乾就拜拜~~

MIPO我都仲有幾枝大枝裝o係度,塞咗兩部巴打,超聲波+藍威寶洗頭刀唔掂,之後淘寶買成個噴頭組件換埋,玩 ...
morris 發表於 2015-7-15 00:05

人兄
大部份 噴頭同墨盒分開的機;
如果不是日日會用;
最好都是不要用代墨;
好易塞;
而如果再增加埋放 PRINTER 的地方乾燥;
又熱又開埋泠氣就更易塞;
塞左又要換機;
EPSON 就是;
好易塞;