[操作疑難] 邊度有較安全18650 鋰電賣?

邊度有較安全18650 鋰電賣?

想買黎係風扇仔用

Thanks

想買黎比風扇仔用

Thanks
win1628 發表於 2015-7-20 00:38

點先叫安全?  
我淘寶無品牌既散裝電用落都OK, 要品牌既比一個幾亳自己買塊印好左既熱縮膠套上去就係.
就算香港買, 都唔知邊度既至係真野, 可能真野反而仲雞 (例如 UltraFire).  
睇呢度既舊帖, 好多人都係淘番黎.

想買黎係風扇仔用

Thanks
win1628 發表於 2015-7-20 00:38

如果有興趣依間會員有85折(免費入會) panasonic 3350mAh (有保護版) $60 85折後 $51
http://www.torch.com.hk/

最安全應該係大廠的18650(如SANYO,PANASONIC,SONY, 三星,LG等等...)

起碼內部保護足,兼保護在有危險下發揮到作用

個人認為國內品牌的18650無一可信

至於邊度買. SSP, TB都有, 買唔買到真野就靠經驗同運氣..

ssp鴨寮街某店舖賣緊20蚊一粒samsung 2200mAh(好似係)18650電。

這間野的Nitecore D4充電器貴到嚇死人,接近成四舊水,不如去搵輝哥算啦。

ssp鴨寮街某店舖賣緊20蚊一粒samsung 2200mAh(好似係)18650電。
hk133 發表於 2015-7-20 11:54

係咪近欽州街賣立立雜雜嘢果間 ? (有舊電腦配件、火牛、notebook牛、電池架、接線等等)

不過睇落真係唔似堅嘢喎。。。

這個夠安全 D4+Panasonic NCR18650B(3400mAh 有保護)
SSP 有買
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

係咪近欽州街賣立立雜雜嘢果間 ? (有舊電腦配件、火牛、notebook牛、電池架、接線等等)

不過睇落真係唔似 ...
dcc2000 發表於 2015-7-20 12:52

係鴨寮街豐盛對面嗰間。。。唔記得左叫咩名。。。

玩風扇仔几十元事小,爆电就大事,
我另外買开一個單瑱18650 叉座,好D,
但一粒叉成7-8鐘

睇住佢,離开D,稳陣