話說今日搵人驗窗

收到強制驗窗命令, 搵左間管理處俾嘅公司來驗窗…
個cfu一上來就話啲窗好舊, 啲鮫, 7字制全部都要換…成個過程都無半個鐘(1x隻窗) …就係度尺…

不如叫過計劃做強制換窗啦~~~

via HKEPC Reader for Android

封左個窗佢 唔知洗唔洗驗

個cfu一上來就話啲窗好舊, 啲鮫, 7字制全部都要換…成 ...
pkf 發表於 2015-7-27 18:51

全部驗窗都係咁架啦, 叫佢簽合格證, 就全部要換晒,
咁即係驗窗都費事, 直頭換鬼晒算, 仲可省回驗窗費.

全部驗窗都係咁架啦, 叫佢簽合格證, 就全部要換晒,
咁即係驗窗都費事, 直頭換鬼晒算, 仲可省回驗窗費. ...
Felix00 發表於 2015-7-27 19:20

我只係想滿足政府基本要求

我只係想滿足政府基本要求
pkf 發表於 2015-7-27 08:26 PM

咁即係滿足唔到,佢賺錢既要求

cf報幾錢?

cf報幾錢?
TakTak 發表於 2015-7-27 22:06

全部窗換鮫換七字制, $4k up

睇下呢兩日搵多一至兩間睇下係咪都係咁啦…

個cfu一上來就話啲窗好舊, 啲鮫, 7字制全部都要換…成 ...
pkf 發表於 2015-7-27 18:51

要搵多幾個師傅,我無收強制令,揾D鋁窗師傅換兩隻鋁窗嘅拉釘,前前後後都要揾咗十個,先搵到個收費喺合理D..
我嘅經驗話我知,D乜乜強制令實質上o係製造機會比人禁住搶..

有一間重二話不說,一嚟到就好hard sell叫我全屋換哂D較同釘..

要搵多幾個師傅,我無收強制令,揾D鋁窗師傅換兩隻鋁窗嘅拉釘,前前後後都要揾咗十個,先搵到個收費喺合理D.. ...

D乜乜強制令實質上o係製造機會比人禁住搶..
tomleehk 發表於 2015-7-27 22:16

同意,重要要係管理處俾嘅公司