電批電鑽二合一

請問大家有冇電鑽電批兩用介紹? 用黎做一般家庭手作野或裝拆傢俬用!有埋打磨功能更好,不過印象中好似做唔到

等緊你來研發....

或者有冇比較好力既電批,可以用黎鑽木,鋁?沾毛得唔得?

多功能套裝工具是有的,
說明書話佢樣樣得,
結論是須然樣樣功都有的工具用起來樣樣都差D!

呢款電批我都用左七八年,岩岩退左役,平時都係用黎鑽木,鋁板,膠板,收下螺絲,仲試過鑽牆!只係嫌佢咬鑽咀唔夠實!想揾把好少少
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

請問大家有冇電鑽電批兩用介紹? 用黎做一般家庭手作野或裝拆傢俬用!有埋打磨功能更好,不過印象中好似做 ...
elvinlws 發表於 2015-8-1 11:47

我有用開 Panasonic 14.4v電批系列

Panasonic 有出電鑽電批兩用  Panasonic EY7840

https://www.youtube.com/watch?v=JRoFUt-Z2Dc

這型號EY78A1  18v 14.4v 電壓兩用

想問下好多人話紅M 好,咁呢款兩電兩批點用法?為何要兩批?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 7# elvinlws

有索頭果把係普通電鑽批
可以配上各種柄身嘅鑽咀同批咀唻用

另一把祇能套六角柄果把叫做振批(同振鑽唔同 )
機構上能夠提供旋向衝擊力
可以將螺絲打得更深更實

回覆  elvinlws

有索頭果把係普通電鑽批
可以配上各種柄身嘅鑽咀同批咀唻用

另一把祇能套六角柄果把叫 ...
kanduki 發表於 2015-8-1 13:52

咁呢套野好唔好用?值得買?震批同震鑽有咩好壞處?

家用一把就夠,兩把中衝擊批雖然好用,但就比較小用途,起碼唔會用嚟鑽嘢