[操作疑難] 螺絲底部滑牙~~十字位無問題~~求高手指教

螺絲底部滑牙~~~十字位無問題
試下長d螺絲度......試第一枝就長得滯,而家滑左牙(用左電鑽:hitwall: ) 試過用鉗、螺絲批都唔返出黎
用同款第二粒比較,目測少左大約兩層坑位:faint: 應該鑽多左兩層坑
請高手幫忙解答:cry:

可以試下類似呢款起鑼絲器.

http://hken.rs-online.com/web/p/products/4609516/

可以試下類似呢款起鑼絲器.
ricoba 發表於 2015-8-5 14:09

多謝ching幫忙
請問哩個點用?鴨寮街有無得買?

多謝ching幫忙
請問哩個點用?鴨寮街有無得買?
mm4boy 發表於 2015-8-5 14:11

鴨寮街有,幾拾蚊

回覆 3# mm4boy

佢本身好似一支鑽咀咁用,同一般鑽咀嘅坑紋相反,搵啱適合嘅粗幼,逆時針方向咁喺已滑牙嘅鑼絲面上面轉入去鑼絲入面,咁佢就慢慢會食實粒鑼絲,同事逆時針方向又會帶動拎返粒滑牙鑼絲出嚟。

回覆  mm4boy

佢本身好似一支鑽咀咁用,同一般鑽咀嘅坑紋相反,搵啱適合嘅粗幼,逆時針方向咁喺已滑牙嘅 ...
ricoba 發表於 2015-8-5 14:51

thanks ching
sorry我打漏左,個十字位無問題,係底層坑位有問題先岩
算唔算叫滑牙? (螺絲柱身位)

回覆 1# mm4boy

如果肯定滑牙,試下用上咗磁嘅螺絲批慢慢拉住轉翻上嚟,更激進嘅,用AA膠黐埋螺絲批同螺絲拉住轉翻上嚟。

回覆  mm4boy

如果肯定滑牙,試下用上咗磁嘅螺絲批慢慢拉住轉翻上嚟,更激進嘅,用AA膠黐埋螺絲批同螺絲 ...
高登阿伯 發表於 2015-8-5 15:09

thanks 各位師兄
岩岩再試用尖咀鉗,再加少少死力,過左一個卡口位就得左:wahaha:
新買個mon半個月都未夠,好彩無事
附上圖片分享

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

thanks ching
sorry我打漏左,個十字位無問題,係底層坑位有問題先岩
算唔算叫滑牙? (螺絲柱身位) ...
mm4boy 發表於 2015-8-5 14:56

十字位無問題嘅話,唔係「攝」啲嘢落絲帽下頂位,就可以擰返出嚟?
一般情況下,細粒螺絲我會用指甲,大粒嘅,可能就用個薄身嘅一字批……

回覆 8# mm4boy

恭喜。:cheers:

南無阿彌陀佛。