[開箱] "360" 4 ports 25W 牛開箱 & 不專業測試

官方宣傳有幾 "超級" 嘅吹水嘢就唔評論喇,官網上個月開賣,又係學x米果套要 "搶" 嘅方式,不過實際上貨源充足,唔難買到。
官網價39蚊人仔,運費5蚊人仔 (國內),唔洗60蚊港幣。

"然并卵" 三個字就真係唔知佢嗡乜喇。

細細隻 (長81mm x 濶58mm x 厚27mm),磨沙面處理,做工同質感都算唔錯。

4 ports 5V/5A 25W,每個port max 2.4A

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

4 ports都有USB識別芯片 (兩粒RH7902A),網上有拆機圖同測評,做工同用料好唔好,自行判斷。

http://wsq.discuz.qq.com/?siteid ... d=3399&mobile=2

http://www.weistang.com/thread-17479-1-1.html

不專業簡單測試

空載 5.12V

自動識別

測單port限流,max大概2.6A左右

叉x米新款10000mAh尿袋,因為呢隻牛本身輸出電壓較低,又冇線損補償,所以x米尿袋唔會食足2A (串咗白尾巴測試器亦加大咗線阻),直插嘅話,電流應該會高返少少。

整體嚟講,咁嘅價錢算抵玩,SSP果d不知明多port牛可能都唔止呢個價。

然并卵 = 然而并沒有什麼卵(諧音個「剔手邊做個然字」,你應該知點讀)用

然并卵 = 然而并沒有什麼卵(諧音個「剔手邊做個然字」,你應該知點讀)用 ...
roytam1 發表於 2015-8-5 23:32

又係喎。。。

哩個充電器睇落好細件,外觀唔錯!

哩個充電器睇落好細件,外觀唔錯!
hk133 發表於 2015-8-6 17:54

的確係好細隻,仲短過張卡片,方便携帶。

做工唔錯,電流亦足,電壓假如做高少少(5.3V)就perfect喇。

咁嘅價錢,真係抵玩。

回覆 7# dcc2000

Full load 時熱嗎 ?

Full load 時熱嗎 ?
peacehoperisc 發表於 2015-8-7 12:58

當然有d熱,用手摸尚可接受。

有人做過測試,持續loading 30分鐘後check最熱嘅位置,可以參考吓。
其實日常使用叉手機/平板,電流係會一路下降嘅。

2A 59.0°C
4A 67.0°C
5A 76.7°C

的確係好細隻,仲短過張卡片,方便携帶。

做工唔錯,電流亦足,電壓假如做高少少(5.3V)就perfect喇。

咁 ...
dcc2000 發表於 2015-8-7 12:32

不過輸出得5A,有時會唔夠用。。。