換 抽油煙機 廚櫃個氣喉孔要開另一個嗎?

A B 兩款型號,氣喉孔位置唔同。以下數字為毫米,分別為圓心距離牆同側面。

A)125,350

B)193,354

125同193差好多。抽油煙機上方廚櫃個氣喉孔,假設開咗俾B合用。而家換A機,

問題一) 個孔可以重用嗎?

註:現有的係太平洋AC3,說明書唔見咗,唔知個數字。伸把尺度,大約為190,350。
問題二) 如果有師兄提供太平洋AC3的準確數字就好了。

有相,孔同牆之間短過打火機。抽油煙機同廚櫃只隔一個火機的厚度。

use the model No. then search in internet OK ?

回覆 1# chimp

影幾張相,睇睇你個廚櫃內外先好唔好?

細左可以用績梳開大D.......大左其實可以不理......因為條喉駁抽油煙機......廚櫃個氣喉洞只係路過......

use the model No. then search in internet OK ?
cvguser 發表於 2015-9-10 12:00 PM

廿年前款,查過搵唔到

細左可以用績梳開大D.......大左其實可以不理......因為條喉駁抽油煙機......廚櫃個氣喉洞只係路過...... ...
ea11-R 發表於 2015-9-10 02:39 PM

應該唔係大細問題。喉都係標準六吋, 我的問題係個口橫移70mm

應該唔係大細問題。喉都係標準六吋, 我的問題係個口橫移70mm
chimp 發表於 2015-9-10 17:31

試下即疏頂唔頂先......唔一定要開圓形的.....D字形都得的.....打撗痴住背板行睇下鋸路夠唔夠入.....

回覆  chimp

影幾張相,睇睇你個廚櫃內外先好唔好?
Joe_Black 發表於 2015-9-10 02:33 PM

加咗相

chimp 發表於 2015-9-10 17:31

我都係諗到用積梳開大個窿.....
如果怕個窿太大唔好睇,加塊遮醜白色夾板囉

反而驚個窿除了向橫移70MM外,仲向前移70MM,
唔知你個吊櫃深度夠唔夠?