香港係咪唔興用 T型螺絲上 2020 鋁材

最近去淘寶執左部 DIY 機仔, 機架用哂 2020 加 T型螺絲安裝.
小弟有 D 大鄉里, 見佢唔駛鑽窿又上得實, 都幾方便,
仲諗住遲下自己砌野試下用呢個方法.
而且, 我公司坐位既圍板, 中間條坑都放得入, 想掛野就方便好多了.

砌砌下發現有兩粒螺絲既牙出左問題, 諗住去五金鋪買番駛鬼事為一兩蚊野去淘.
頭先落左太子問, 兩間都無, 我好奇問佢呢隻螺絲咁難搵既?
佢地講香港應該唔易搵到, 佢叫我去新填地果頭唔知邊間問, 話果間無就相信唔可能搵到.

請問香港係咪無乜人用 2020 鋁材砌野既?  
有無人知香港有無邊度有 2020 鋁條用既 T型螺絲配.  唔該哂先.

2020我都係大陸買,新填地見過有不過無問價

2020我都係大陸買,新填地見過有不過無問價
DGCNYO 發表於 2015-9-14 15:27

我今次唔係要 2020, 暫時只係要可以上落去 2020 既 T 型螺絲.  
我記得公司裝 partition 果陣, 好似都係開鑽既....可能佢地真係唔興用.
不過, 遲下就可能想買埋鋁材砌野.

楼主有无图,我有几粒, 唔知系咪你要的

原来楼主系要T型, 我的刚刚相返。。

C兄要幾多粒?

上M4定M3螺絲

如需少量我寄比你

原来楼主系要T型, 我的刚刚相返。。
jerrychan0610 發表於 2015-9-14 17:18

你呢隻係 T 型螺母, 都好有用架.  唔該哂先.
不過我今次要既係 T型螺絲.   

分別只係由邊度鎖去邊度, 但係因為今次要鎖唔同厚度既野, 經常會改, 所以螺絲入坑, 然後出面扭牛角.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 7# Super169

我都係依為你要螺母

咁我冇

C兄要幾多粒?

上M4定M3螺絲

如需少量我寄比你
whitechunk 發表於 2015-9-14 17:24

多謝 ching 先.  
不過唔駛了,  我上淘寶搵左賣家, 佢都有 D 野要補番比我, 一次過補埋.  直送香港, 應該幾日就到.

不過, 第日想整野, 就真係要淘了, 原來香港咁難搵既.

"大照"都無呀 ?