山寨QC2.0測試器

#include <avr/io.h>
#include <inttypes.h>
#include <util/delay.h>

int main(void)
{
        DDRA = 0x03;
        PORTA |= (1<<PA0);
        PORTA &= ~ (1<<PA1);
        _delay_ms(3000);       
        DDRA =0xFF;
        PORTA = 0x13;       
}
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

18蚊人仔都買到一個QC2.0測試器,買成品比DIY方便好多。。。

支持diy,diy既過程真係好難取替

支持diy,diy既過程真係好難取替
tsewakit 發表於 2015-9-18 22:18

冇錯

18蚊人仔都買到一個QC2.0測試器,買成品比DIY方便好多。。。
hk133 發表於 2015-9-18 22:12

我呢個可以任改program ,賣成品個個會幫你任改?

我呢個可以任改program ,賣成品個個會幫你任改?
肥寶 發表於 2015-9-18 22:20

DIY都有DIY嘅好處。。。
不過DIY需要耗費唔少時間同心機,而且同類產品嘅成品價格唔算高,無咩理由能夠特別吸引人去DIY。。。
但考慮到宜家較少人會咁有心機特登DIY,所以都係要支持一下你嘅DIY精神。
或者CHing可以考慮DIY一塊USB升壓板,令普通火牛都可以輸出QC2.0。。。

我試咗原來白尾巴一代都支持到12V,不過會冇咗前面個 "1" 字。

其實入12V唔知會唔會燒錶呢,得閑拆開睇吓電路先。

我試咗原來白尾巴一代都支持到12V,不過會冇咗前面個 "1" 字。

其實入12V唔知會唔會燒錶呢,得閑 ...
dcc2000 發表於 2015-9-19 00:00

CHing真係勇敢,我都唔敢試。。。
    網上有拆機圖可以參考,自己拆可能會拆壞啲卡扣。。。

回覆 1# 肥寶

可否分享一下線路圖和零件表。謝謝!

支持diy