求電鋸推介

想買部電鋸做下手作野,估計常用 d 會鋸 20mm 夾板,3-5mm 鋁板,1-2mm 鐵板,6mm pvc 板!係淘寶揾到呢個牌子都幾多選擇下,但唔係好知各自分別,本來以為圓鋸好鋸 d, 但賣家又話 wx540.7 果支岩我 d,想請教下 ching 們應該點揀呢?

Thanks!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

想買部電鋸做下手作野,估計常用 d 會鋸 20mm 夾板,3-5mm 鋁板,1-2mm 鐵板,6mm pvc 板!係淘寶揾到呢個 ...
elvinlws 發表於 2015-9-20 00:19

你尐要求,買把有牌子即梳同預埋倒裝,會實際尐

你尐要求,買把有牌子即梳同預埋倒裝,會實際尐
pu240 發表於 2015-9-20 00:35

呢個唔算牌子咩?
倒裝會唔會佔用好大地方,要長期整張工作枱?

回覆 3# elvinlws

ching,
我唔知你想點用尐工具,1同2都係用手定位而好少定位工具,3就會多尐輔助工具.

大牌子既工具,有多尐輔助工具,倒裝抬有大有細,睇你點簡

回覆 5# pu240

你見我揀既都係以輕便為主,唔想太大!爬過下文,見圓形鋸片果款危險性都幾高,會倒車!我暫時都主要係開木板為主,倒裝枱太大,應該唔會考慮住!

其實第一款佢都講到幾萬能下,不過實際操作又唔知會唔會係另一回事

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

RichardBellyham 發表於 2015-9-20 00:59

ching, 想揾 d 輕身少少,太重,玩多兩次就會放棄!

其實第三款佢都講到幾萬能下,不過實際操作又唔知會唔會係另一回事
elvinlws 發表於 2015-9-20 01:25

衹係你點睇,呢吧即梳未知如何

你覺得ok,咪得