[操作疑難] DIY區內有些帖子不能回覆 !!

請問為何有些帖子,沒有了 "回覆" 及"引用" ?
我試過用IE 和Chrome都一樣 !

Thanks a lot !

------------------
主題由版主修改了
版主示

版主鎖了 post  

安卓

鎖左帖咪唔可以回覆及引用啦

鎖左帖咪唔可以回覆及引用啦
aichun 發表於 2015-9-26 00:08

什麽情況會鎖,是太久, etc., ?
我都唔見有"灌水"或侮辱的句字 !
還想"回覆"提問及請教 !!!!

還想"回覆"提問及請教 !!!! ...
thomasfw 發表於 2015-9-26 00:15

Diy 區係咁奇怪㗎 。。十日以前嘅 post 自動鎖死,唔明點解  

哩區教人維修整嘢都算有付出,但就ㄧ分都冇收穫  

安卓

還想"回覆"提問及請教 !!!! ...
thomasfw 發表於 2015-9-26 00:15

你唯有另開post提問問題了

等我幫推吓呢個POST, 等你唔好咁快lock post住

不過我最憎啲人出POST明明用教學TAG,但最後原來係問野,
你識唔識中文O家?教學係你主動教人野, 唔係我教你野呀,

等我幫推吓呢個POST, 等你唔好咁快lock post住

不過我最憎啲人出POST明明用教學TAG,但最後原來係問野,
你 ...
chinwah 發表於 2015-9-26 05:02

問野之後有人回咪變左做一個教學Post
出帖個人可能係咁諗法

Diy 區係咁奇怪㗎 。。十日以前嘅 post 自動鎖死,唔明點解   

哩區教人維修整嘢都算有付出,但就ㄧ ...
imax 發表於 2015/9/26 00:25

DIY 區十日無回覆就鎖 Post 真係太短時間。

尤其係問維修的 Post,問完意見,可能要去買料整,可能要淘,買完整完隨時都半個月後,整得好想話寫個報告、想話同之前幫過手的師兄講聲唔該,又或者整不好想再搵人給意見,但個 Post 就已經鎖了。