浴室抽氣扇是否要jit玻璃膠

請問這個浴室抽氣扇要否jit玻璃膠, 沒有圓圈膠邊跟機的, 只靠3粒縲絲固定.

https://www.shew.com.hk/chinese/ ... ng-fan/15whc07.aspx

做乜唔睇menu,呢隻係機背有膠墊強調唔使玻璃臘
ching入手幾錢?

做乜唔睇menu,呢隻係機背有膠墊強調唔使玻璃臘
ching入手幾錢?
digiman 發表於 2015-9-28 10:52

有睇menu, 想再確定一下, $441.

話是話, 叫玻璃舖頭開個圓圈187mm (說明書186~188mm),  佢開了189mm, 同部機穿出玻璃個圓圈有的空位, 現在部機安裝在玻璃個圓圈最底部, 當然部機個黑色防水圓圈膠邊幅蓋到玻璃個圓圈啦, 是否應該平均安裝在玻璃個圓圈呢

裝好收螺絲就得,唔好收太死。

[ quote]請問這個浴室抽氣扇要否jit玻璃膠, 沒有圓圈膠邊跟機的, 只靠3粒縲絲固定.

...
ANWKLO 發表於 2015-9-28 10:28 [/quote]

有睇menu, 想再確定一下, $441.

話是話, 叫玻璃舖頭開個圓圈187mm (說明書186~188mm),  佢開了189mm, 同 ...
ANWKLO 發表於 2015-9-28 11:58

若有虛位,我會用膠紙/海綿軟膠之類貼係底部補償個處位,裝時就唔使刻意去就位放正中

若有虛位,我會用膠紙/海綿軟膠之類貼係底部補償個處位,裝時就唔使刻意去就位放正中 ...
digiman 發表於 2015-9-28 12:12

原裝跟機的海綿軟膠幅蓋到玻璃圓圈, 這樣應該唔算有虛位 (所謂虛位必定有, 如果唔係部機安裝唔到玻璃個圓圈), 現在睇下打風或者落大雨有無入水啦

裝好收螺絲就得,唔好收太死。

[ quote]請問這個浴室抽氣扇要否jit玻璃膠, 沒有圓圈膠邊跟機的, 只靠3粒縲 ...
tgo 發表於 2015-9-28 12:03

係, 唔會收太死的.