請問有無試過淘寶買平水儀?

想買綠光的有無好推介?香港買會不會貴好多?

我都想知

一年前在逃保買左個cst綠光

剛剛買左https://item.taobao.com/item.htm ... &_u=eakd2afd878五線連腳架加多一舊電連運費自取盛惠hkd900

鴨記有售好似15xx

剛剛買左五線連腳架加多一舊電連運費自取盛惠hkd900
chkee 發表於 2015-10-14 19:15

ching, 小弟唔識野, 可唔可以講解下個特點? 點解咁貴既?
好似 bosch 都差唔多價錢

剛剛買左五線連腳架加多一舊電連運費自取盛惠hkd900
chkee 發表於 2015-10-14 07:15 PM

請問中午太陽下可見嗎?
    同紅光會唔會大分別?

ching, 小弟唔識野, 可唔可以講解下個特點? 點解咁貴既?
好似 bosch 都差唔多價錢 ...
belleville 發表於 2015-10-14 22:08

Bosch 呢個價只買到紅光,綠光的BOSCH好似香港未見過。
CHING的綠光原來可以咁平架,不過係怕運送整壞或者唔平水啫。

想買綠光的有無好推介?香港買會不會貴好多?
maymaypat 發表於 2015-10-14 10:31

綠光只是2邊有十字線的話,一千蚊左右香港買到,但品質一般。
5線見過有一隻正面十字是綠光的(其他紅),好似千五左近,就正常平水儀樣。
全綠就隻隻過2仟了

香港買質素最好係kw,hkd27xx幾個月前淘個隻五線有加強點連運費約hkd1000,但頂頭個掣開始失靈於是又淘而家個隻,兩者比較後者更光,但線粗一點加強點亦相對大(太大不好)陽光下開了outdoor掣作用不大,樓上師兄講個隻紅綠兩色應該係木井方之前用過呢個牌子唔夠光,總括來講綠光係光好多同無咁刺眼,以hkd900呢個價錢算抵玩,補充一下新淘個隻重係新款觸控掣