係淘寶買野壞左要寄返去維修....但冇大陸地址...邊間集運可以代收?

請問有邊間集運可以代收?!! thanks

請問有邊間集運可以代收?!! thanks
pbfans 發表於 2015-10-14 14:33

我唔知你要維修啲咩,同埋要填啲咩表要有大陸地址。

我自己之前嘅維修經驗,就係係旺旺同個賣家Contact,然後個賣家俾個收件地址,聯絡人同埋電話我。
之後我同佢講返,維修完幫我寄去指定嘅地點(集運點),同埋俾返個運單號碼我。咁就搞掂。

如果係整佢話寄俾你,你用集運地址囉.....

香港佢實九成九唔寄

我唔知你要維修啲咩,同埋要填啲咩表要有大陸地址。

我自己之前嘅維修經驗,就係係旺旺同個賣家Contact ...
mdws2002 發表於 2015-10-14 15:17

個藍牙喇叭買左幾個月就壞左,問返官方公司話要寄去維修部,整好只可以直接寄返地址,唔可以上去維修部拎。

個藍牙喇叭買左幾個月就壞左,問返官方公司話要寄去維修部,整好只可以直接寄返地址,唔可以上去維 ...
pbfans 發表於 2015-10-14 15:25

私人集運自己填果D,直接做翻平時登記就得

官集就唔清楚....

官集就唔清楚....
DGCNYO 發表於 2015-10-14 19:12

請問私人集運有邊間介紹, 未用過, 驚出事

pbfans 發表於 2015-10-14 21:38

用開多寶。
價錢唔係至平,但係勝在可以取貨時現金找數。

pbfans 發表於 2015-10-14 21:38

我用Toplink,佢同好多區細鋪街坊鋪合作....紅日外都係隔日到.....

又唔貴,選下佢單件1kg仲收10蚊

我用Toplink,佢同好多區細鋪街坊鋪合作....紅日外都係隔日到.....

又唔貴,選下佢單件1kg仲收10蚊 ...
DGCNYO 發表於 2015-10-14 22:17

幾平,唔該

官集就唔清楚....
DGCNYO 發表於 2015-10-14 19:12

官集,只要你唔係買野時用佢個集運流程出單,佢個集運倉一律都唔會比你加入集運單,即使你D貨寄左去佢個集運倉度,而你唔追的話就永久消失,佢唔會有任何管道通知你收到貨
我都試過,石沉大海,要追半日,佢先話搵到,不過唔肯比你加入集運單,而只肯改用直運,由佢個集運倉直出香港,當然收費係計單件直運,香港到付