洗衣機排水喉

新機(大眼雞)即將送到,條排水喉需改裝連4個彎位共15呎長,用甚麽喉呢?軟喉或硬喉好呢?

應該用那些喉適合,或怎樣駁法,唔該c-hing提供方法,謝謝。

最理想係用pvc喉吋2吋半都可以,用埋喉碼碼係牆身離地更好,日後拖地清潔更易,接駁用pvc膠水

唔想煩咪用軟喉囉,係拖地清潔時較麻煩啫

最理想係用pvc喉吋2吋半都可以,用埋喉碼碼係牆身離地更好,日後拖地清潔更易,接駁用pvc膠水

唔想煩咪用 ...
digiman 發表於 2015-10-17 09:40

多謝ching見議,為想一勞永逸,都系用硬喉了,但轉角位既接駁位用pvc膠水痴嗎?D膠水有冇小量買呢?
什麽價,早星期用剩D玻璃膠可否啱用呢,我知大眼雞排水系用泵的,會否冲甩?

多謝ching見議,為想一勞永逸,都系用硬喉了,但轉角位既接駁位用pvc膠水痴嗎?D膠水有冇小量買呢?
什麽 ...
liyee 發表於 2015-10-17 10:28

膠水買最細罐得啦,以前買大罐5-60蚊!玻璃膠唔黐pvc,一扯就會分離

膠水買最細罐得啦,以前買大罐5-60蚊!玻璃膠唔黐pvc,一扯就會分離
digiman 發表於 2015-10-17 11:10

ok,唔該c-hing即買即攪,部機己送到屋了

記得用砂紙磨花膠喉接駁部份才落膠水。

pslleung 發表於 2015-10-17 13:04

如果白喉唔使,灰喉先要

pslleung 發表於 2015-10-17 13:04

專心整喉,冇入黎睇你的温馨提示,己落了膠水